Élet-Stílus

Kutyák tesznek az érzelmi egészségünkért

Nem csak bombakereséssel és áldozatok felkutatásával segítenek a kutyák nap, mint nap az embereknek, hanem azzal is, hogy segítenek megnyílni azoknak, akik traumát éltek át.

Speciálisan kiképzett kutyák minden nap emberéletek ezreit mentik meg azzal, hogy kiszagolják a bombákat, megtalálják az elveszett gyerekeket és kimentik az embereket a lavina alól. Az utóbbi években azonban egyre gyakrabban jelentkeznek olyan négylábúak, akik kifejezetten katasztrófák áldozatainak nyújtanak támaszt. Az esetükben a kutyáknak azt kell elérniük, hogy az emberek megnyíljanak és beszéljenek a problémáikról.

A HOPE Krízisközpont kutyái az utóbbi években a szeptember 11-i események, valamint a Katrina hurrikán túlélőinek segítettek sokat. Az intézet elnöke, Amy Rideout felhívja a figyelmet arra, hogy a kutyák segítik a gyógyulási folyamatot. De nem csak a traumák feldolgozásában kaphat fontos szerepet egy-egy hűséges négylábú: egyes kutatás szerint a kisállatok simogatása csökkenti a vérnyomást és a stresszt, ráadásul jókedvre derít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik