Élet-Stílus

Veszélyben Ballack vb-szereplése

A Chelsea német középpályása megsérült a Portsmouth elleni kupadöntőben.

A Chelsea Didier Drogba találatával megnyerte az FA-kupa döntőjét, ám elképzelhető, hogy egyik legjobbja, Michael Ballack komoly sérülést szerzett. A német középpályást a 44. percben le kellett cserélni azok után, hogy Kevin-Prince Boateng csúnyán rátaposott a bokájára. A ghánai figyelmeztetéssel megúszta az esetet.

A német válogatott csapatkapitányát a hét elején tüzetesen kivizsgálják, addig csak reménykedhet abban, hogy június 13-ára, a németek ausztrálok elleni nyitómeccsére, teljesen felépül.
„Egyelőre nem a legjobb az állapotom, de türelemmel kivárom, mit hoz majd a részletes analízis” – nyilatkozta a futballista a SkySportsnak. „Remélem, Ausztrália ellen játszhatok, de amikor leballagtam a pályáról, komoly fájdalmaim voltak. Boateng megúszta egy sárga lapos figyelmeztetéssel, valljuk be, jókora szerencséje volt.”

„Michael a kapitányunk, egyben a csapat vitathatatlan vezéregyénisége. Nagy bajban lennénk, ha nélküle kellene elkezdeni a világbajnokságot” – aggodalmaskodott Joachim Löw, a Nationalef szövetségi kapitánya. A Chelsea-t felkészítő Carlo Ancelotti igyekezett megnyugtatni kollegáját. A BBC-nek nyilatkozó olasz szakember szerint „az előzetes jelentések alapján nem hinnénk, hogy a sérülés túl komoly lenne, reményeink szerint játszhat a világbajnokságon.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik