Élet-Stílus

Túl sovány volt a modell

A brit egészségkonszern, a Holland&Barrett áprilisi magazinjához túl vékony címlaplányt választott, ezért kénytelen volt digitálisan felhizlalni.

A Healthy című magazin áprilisi címlapjának elkészítéséhez kérték fel a lengyel modellt, Kamila Wladykát. Kiderült, hogy Kamila túl sovány ahhoz, hogy egy egészséges életmód magazin címlapján szerepelhessen, ezért a készítők kénytelenek voltak számítógép segítségével néhány plusz kilót ráaggatni.

Az újság főszerkesztője, Jane Drucker elmondta, hogy a magazin az egészséget hivatott népszerűsíteni, amibe nem fért bele a csontsovány modell alkata. Új címlaplányt már nem akartak keresni, ezért folyamodtak segítségért a digitális technikához, de ez körülbelül csak három kiló pluszt jelentett. A brit Telegraph magazin a szerkesztőnő állításával szemben már 15-20 kilós változtatásról beszél.

Eleni Renton, a Leni’s Modellügynökség vezetője elmondta, hogy egészségtelennek tartja, ha az újságok elkezdik megváltoztatni a modellek testalkatát. Szerinte ha a modell nem felelt meg az elvárásoknak, akkor azonnal haza kellett volna küldeniük őt. Renton hozzátette azt is, hogy üdvözölne egy olyan egyetemes jelzést, mellyel a magazinok arra hívják fel az olvasók figyelmét, hogy digitálisan módosították a megjelenő modellek alakját. Szerinte ugyanis az irreálisan sovány nők látványa nyomás alatt tartja a természetes idomú nőket.

A modellről itt nézhet képeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik