Élet-Stílus

F1: Monacóban is Webber a király

A Red Bull pilótája, Mark Webber nyerte a Monte Carlói gyorsulási versenyt, csapattársa, Sebastian Vettel, és a Renault lengyel pilótája, Robert Kubica előtt.

Az ausztrál már a rajtnál faképnél hagyta a mezőnyt, amit később még négyszer kellett megismételnie: ugyanannyi alkalommal rendelték ugyanis pályára a safety cart, összetömörítve a mezőnyt. Az utolsó esetnél Schumacher megtréfálta a sereghajtóként rajtoló, de végül felzárkózó Alonsót.

A rajt problémamentesen zajlott, Webber simán megőrizte a vezetést, Robert Kubica viszont visszaesett a harmadik helyre, miután Sebastian Vettel megelőzte. Csak a feléig jutott az első kör, amikor már be is kellett küldeni a biztonsági autót, mert Nico Hülkenberg a szalagkorlátnak vágta autóját az alagútban. A safety cart kihasználva Fernando Alonso azonnal letudta a kötelező kerékcserét, és a keményebb keverékre váltott, amivel végigautózta a versenyt. Még a biztonsági autós szakasz alatt búcsúzott Jenson Button, a tavalyi győztes McLarenje szürke füstöt eregetve adta meg magát.

Az élmezőny bokszkiállásait Lewis Hamilton indította a 18. körben, majd Nico Rosberg zárta 10 körrel később, ezalatt Michael Schumacher a bokszutcában Barrichello elé került, Rosberg pedig egymás utáni gyors körökkel próbált előrébb kerülni, de mivel Webber pont elé jött ki, nem tudott előnyt szerezni. A kiállások után Alonso a hatodik helyre kapaszkodott.

F1: Monacóban is Webber a király 1A 31. körben pedig egy hátsó defekt következtében Barrichello törte össze autóját, ami miatt másodszorra is bejött a biztonsági autó, nem sokkal később pedig újra a pályán körözött, egy meglazult csatornafedő miatt. Negyedszerre, a 75. körben Jarno Trulli és Karun Chandhok látványos balesete szólította pályára a safety cart, mely pontosan az utolsó kanyar előtt távozott, így a befutó éles versenyben zajlott. Ezt Michael Schumacher rutinosan kihasználta, megelőzve a megcsúszó Alonsót. A Ferrari csapatfőnöke, Steafano Domenicali rögtön a leintés után jelezte, hogy szerintük ezt nem engedik a szabályok, azaz az ügynek messze nincs még vége.

F1: Monacóban is Webber a király 1

Button kiesése és a Red Bull kettős győzelme alaposan átalakította a bajnokság állását: Webber és Vettel pontegyenlőségben az első helyre állt – több győzelmével azonban az ausztrál vezet -, Alonso pedig a negyedik helyre visszacsúszott címvédő, Button elé került. A Red Bull a konstruktőri versenyben is átvette a vezetést, mögötte a Ferrari és a McLaren áll.

Monacói Nagydíj, végeredmény:

1. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:50:13.355
2. Sebastian Vettel (német, Red Bull) + 0.448
3. Robert Kubica (lengyel, Renault) + 1.675
4. Felipe Massa (spanyol, Ferrari) + 2.666
5. Lewis Hamilton (brit, McLaren) + 4.363
6. Michael Schumacher (német, Mercedes GP) + 5.712
7. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) + 6.341
8. Nico Rosberg (német, Mercedes GP) + 6.651
9. Adrian Sutil (német, Force India) + 6.970
10. Vitantonio Liuzzi (olasz, Force India) + 7.305
11. Sebastien Buemi (svájci, Toro Rosso) + 8.199
12. Jaime Alguersuari (spanyol, Toro Rosso) + 9.135
13. Vitalij Petrov (orosz, Renault) 5 kör hátrány
14. Karun Chandhok (indiai, Hispania) kiesett
15. Jarno Trulli (olasz, Lotus) kiesett
16. Heikki Kovalainen (finn, Lotus) kiesett
17. Bruno Senna (brazil, Hispania) kiesett
18. Rubens Barrichello (brazil, Williams) kiesett
19. Kobajasi Kamui (japán, Sauber) kiesett
20. Lucas Di Grassi (olasz, Virgin) kiesett
21. Timo Glock (német, Virgin) kiesett
22. Pedro de la Rosa (spanyol, Sauber) kiesett
23. Jenson Button (brit, McLaren) kiesett
24. Nico Hülkenberg (német, Williams) kiesett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik