Élet-Stílus

Vízilabda: Egerben nyert a Vasas

A címvédő Vasas 7-6-ra nyert Egerben a férfi vízilabda OB I fináléjának harmadik, szombati mérkőzésén, így 2-1-re vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A Vasas hamar elhúzott 3-0-ra: Kis Gábor kétszer is egyedül maradt Szécsi kapuja előtt, és 6-7 méterről védhetetlenül lőtt a felső sarokba. A harmadik vendégtalálatot Vörös Viktor szerezte emberelőnyből. A második negyedben Katonás szerezte az első gólt, de erre már érkezett két egri válasz: Biros Péter 7 méterről talált a bal felsőbe, majd Bárány közelről húzta a labdát a kapuba. A játékrész zárásaként Hosnyánszky szabaddobása védhetetlenül vágódott Szécsi kapujába, így háromgólos előnnyel fordulhatott a Vasas.

A harmadik negyedben feltámadó Eger háromszor is a centerposztról szerzett gólt, és kiegyenlített. A vezetést azonban nem sikerült megszereznie, sőt, Varga Dénes csavart ejtése az egri kapu bal sarkában landolt (5-6). A negyedik negyedben óriási küzdelmet láthatott a közönség, három perccel a vége előtt, sorozatban a negyedik előnyös helyzetből sikerült Hárainak egyenlítenie. Varga Dénes egy labdaszerzés után, két perccel a lefújás előtt azonban éles szögből a rövid felső sarokba vágta a labdát, eldöntve a találkozót.

“Nem vagyunk olyan együttes, mint a Recco, hogy 0-4-ről nyerjünk. A Vasas mint csapat nem vert meg bennünket, hanem jó egyéni teljesítményekkel nyerte meg a mérkőzést. Nagy hiba volt az elején, hogy nem zártunk vissza. A játékunkban nagy változtatásokra nincs szükség, apróbb finomításokat kell elvégeznünk. Az első meccsen szerencsével nyertünk, most nem voltunk szerencsések a befejezéseknél” – nyilatkozta Gerendás György, az Eger vezetőedzője:

Vízilabda: Egerben nyert a Vasas 1

“Jól védekeztünk, a gólokat fegyelmezetlenségekből kaptuk. Egerben mindig nagy dolog nyerni, egy meccsel közelebb vagyunk a bajnoki címvédéshez!” – értékelt Földi László, a Vasas vezetőedzője.

Férfi vízilabda OB I
Döntő, 3. mérkőzés:
ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 6-7 (0-3, 2-2, 3-1, 1-1)
Gól: Kis G. 2, Varga Dénes 2, Vörös, Katonás, Hosnyánszky, ill. Bárány 2, Hárai 2, Biros, Binder
A párharc állása: 2-1 a TEVA VasasPlaket javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik