Élet-Stílus

Berbatov marad Manchesterben

Dimitar Berbatov bejelentette, hogy többet nem szerepel a bolgár nemzeti csapatban, ugyanakkor a Manchester Unitedtől nem kíván távozni.

A Manchester United 29 éves támadójával kapcsolatban Angliában az a szóbeszéd járta, hogy távozik a klubtól, és a Bayern Münchennel, a Milannal, valamint volt csapatával, a Tottenhammel hozták hírbe. Berbatov ugyanakkor hangsúlyozta, nem megy sehová.

„Megérkeztem oda, ahová mindig vágytam, elértem a csúcsot” – mondta a 2008-ban, 30,7 fontért igazolt bolgár futballista, aki 65 találkozón 25 gólt lőtt a Manchester United mezében. Mostanában azonban sok kritika érte, a szurkolók a rossz helyzetkihasználása mellett azt vetették a szemére, hogy lazsál, nem hajt megfelelően a mérkőzéseken.

Dimitar Berbatov csütörtöki bejelentése szerint a hazája válogatottjában már nem kíván többet szerepelni. Ezt sajtótájékoztatón közölte, és ehhez hozzátette: „Nagyon nehéz elhatározás volt, ugyanakkor néha muszáj ilyen nehéz döntéseket is meghozni…”

A korábban CSZKA Szófiában, a Bayer Leverkusenben és a Tottenhamben is megfordult csatár minden idők legeredményesebb gólszerzője a bolgár labdarúgó-válogatottban, miután 77 fellépésen 48 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Egyébként a 48-ból az egyik gólját a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn szerezte, 2005 októberében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik