Élet-Stílus

A párkapcsolat lerombolja a baráti kapcsolatokat?

Ha csak sodródunk az árral és nem teszünk semmit az ellen, hogy a kapcsolat szép lassan kiirtsa a baráti kapcsolatainkat, akkor rossz a hozzáállásunk.

Rengeteg kapcsolatban okoz problémát az, hogy az egyik fél tűzzel-vassal próbálja elszigetelni párját a saját baráti körétől. A folyamat ilyenkor általában mindig ugyanúgy zajlik: a kezdet kezdetén még vitákkal és ellenállással próbál kitartani a barátai mellett, később a párkapcsolat elvesztése miatti félelmében beadja a derekát. Ennek oka főleg a konfliktuskerülő magatartásban keresendő: senki sem szeret naphosszat veszekedni, főleg nem a hosszútávra választott partnerrel.

Több oka is lehet annak, ha valaki el akarja párját elszakítani saját barátaitól: tanult minta, személyiségbeli probléma, vagy féltékenység. De korábbi negatív tapasztalatok és csalódás is állhat az abszurd viselkedés hátterében, aminek érdemes gátat szabni még azelőtt, hogy a legjobb barátok egy életre lemorzsolódnak. Ehhez alapvetően szemléletváltásra van szükség, határozottságra és persze egy nagy adag kompromisszumképességre, mégis a legfontosabb lépés az, hogy elfogadtassuk a választottal a barátainkra vonatkozó igényeinket.

Ajánlott linkek:

Egy párkapcsolat sem állhat a barátság útjába (Női Lapozó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik