Élet-Stílus

A friss házasok pénzt szeretnének

Hagyományos ajándékok helyett egyre több fiatal pár szeretne kevésbé személyes ajándékot, vagyis készpénzt az esküvőjére.

A Wedding Magazine című brit lap felméréséhez 3412 nőt kérdeztek meg: 45%-uk nyilatkozott úgy, hogy a tradicionális, listáról választott ajándékok helyett, készpénzt kapnának szívesen, de 26%-uk a nászútra beváltható utalvánnyal is boldog lenne. Az újság főszerkesztője szerint nem meglepő, ha ilyen gazdasági helyzetben a fiatal párok szakítanak a hagyományokkal és a hitelek szorításában, inkább a készpénz mellett teszik le a voksukat.

Nem csak a pénzügyi helyzet szól a tárgyiasult ajándékok ellen: komoly érv a berendezési tárgyak özöne ellen az, hogy a házasulandó párok gyakran régóta együtt élnek, így a nagy nap után sincs igazán olyan tárgy, amire feltétlenül szükségük lenne. Ráadásul a pénz melletti érveket erősíti az is, hogy a legtöbb fiatal nem kér szüleitől pénzt az esküvőre és saját maga finanszírozza azt. A megkérdezettek 55%-a nyilatkozott úgy, hogy saját maguk fizetik a lagzi árát és csak 25%-uk vallott úgy, hogy teljes egészében a szülők fedezik a költségeket.

Bár kétségtelen, a házasulandóknak a pénz okozza a legtöbb aggodalmat, néhány fiatal ara tart attól is, hogy a lagziban túl sok alkoholt fogyaszt majd, de sokan aggódnak az időjárás szeszélyei miatt is.

Tudj meg többet a tökéletes esküvőről (Polc.hu)
Esküvő blog – esküvő specialista

Ajánlott videó

Olvasói sztorik