Élet-Stílus

Totti lemarad a vb-ről

Marcello Lippi olasz szövetségi kapitány kihirdette a világbajnokságra készülő harmincfős keretét. A szakember több ismert játékost sem nevezett a társaságba, a fennállása talán legszíntelenebb idényét záró Juventust viszont nyolcan is képviselik.

A Sky Italia által nyilvánosságra hozott bő keretben nincs ott a visszatéréssel kacérkodó Francesco Totti, de a Roma amúgy is megszenvedte Lippi válogatását. A januárban kifejezetten a több játéklehetőség miatt az olasz fővárosba szerződő Luca Toni éppúgy nem kapott behívót, mint csapattársa, Simone Perrotta.

A szövetségi kapitány a múlt hét elejét a római Borghesiana komplexumban összeszoktatással töltötte, s az akkor – a kupadöntőre készülő Inter és Roma játékosai kivételével – kihirdetett 29-es névsor nem sokat változott. Daniele De Rossi felkerült a listára, míg Nicola Legrottagliétől elköszönt, a torinói védő helyett viszont egy támadót, a Villarrealt erősítő Giuseppe Rossit jelölte.

Totti mellett az interes Mario Balotelli, illetve a közönség által kedvelt Antonio Cassano-Fabrizio Miccoli kettős sem utazhat Dél-Afrikába. Érdekesség: a legutóbbi évek „örökös” bajnokává váló Intert egy játékos sem képviseli a Squadra Azzurrában.

az olasz bő keret

Kapusok:
Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo)
Védők:
Salvatore Bocchetti (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Fabio Grosso (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (Milan)
Középpályások:
Mauro German Camoranesi (Juventus), Antonio Candreva (Juventus), Andrea Cossu (Cagliari), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (Milan)
Csatárok:
Marco Borriello (Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Giuseppe Rossi (Villareal), Fabio Quagliarella (Napoli)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik