Élet-Stílus

A neves hollywoodi filmkritikus szerint gyűlöletes a 3D

Rogert Ebert, a Chicago Sun-Times filmkritikusa meg van győződve róla, hogy Hollywood a vesztébe rohan a 3D-s technika eszeveszett erőltetésével.

A kritikus szerint az új technika nem ad hozzá jelentős pluszt a mozizás élményéhez, ráadásul egyes nézők számára kifejezetten zavaró. Tudományos szakvélemények szerint a 3D ugyanis émelygést, fejfájást okozhat azoknál, akik valamilyen enyhe látászavartól szenvednek. A Consumer Reports fogyasztói magazin friss felmérése szerint a 3D-s mozik közönségének 15 százaléka fejfájással és szemét megerőltetve jön ki a vetítőteremből.

Rogert Ebert arról is meg van győződve, hogy a 3D-s technikát övező őrület nem más, mint egyszerű profithajhászás, a drágább technikák és mozijegyek értékesítése. A kritikus szerint a technika alkalmazása emellett korlátozza a rendezők szabadságát és sokkal sötétebb képet eredményez, mint a hagyományos 2D-s technika. Úgy véli, hogy a három dimenziós látvány leginkább a gyerek és animációs filmeket teszi élvezhetővé, a komolyabb filmek esetében, amilyen a Bombák földjén vagy az Egek Ura elképzelhetetlennek tartja a 3D-s változatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik