Élet-Stílus

Tippek másnaposság ellen

A jó idő és a szabadtéri helyek számának emelkedése, növeli annak a lehetőségét is, hogy az esti italozás után a másnap kínjaival nézzünk szembe.

A legjobb módszer persze a másnaposság ellen a megelőzés, ha tisztában vagyunk és maradunk a határokkal, ám ha ezt elmaradt, néhány ügyes húzással is pillanatok alatt gyógyítható a másnaposság tüneteinek jó része. A közhiedelemmel ellentétben, másnaposság esetén a „kutyaharapás szőrével” gyógymód a legkevésbé célravezető, annál hasznosabb lehet a három testőr: aszpirin, fél liter víz és egy teáskanálnyi cukor segíthet még alvás előtt.

A nagy mennyiségű víz remek szolgálatot tesz a dehidratáltság ellen, a cukor helyre teszi a vércukorszintet, az aszpirin pedig segít a fájdalomcsillapításban. Reggelire a kávé helyett a zabpehely a nyerő választás: a kávé vízhajtó hatású, ami csak fokozza az alkohol hasonló hatását, ráadásnak a szívet is megpörgeti, ami a rossz közérzetért felel. Érdekesség, hogy országonként eltér, ki hogyan győzi le a macskajajt: Japánban aszalt szilvával, Németországban heringgel, Mexikóban rákot esznek, míg Lengyelországban kovászos uborkát. Talán a Hollandok a legbátrabbak, akik az átmulatott éjszaka másnapját egy jó pofa sörrel nyitják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik