Élet-Stílus

Platini: Magyarország is képben

admin
admin

2010. 05. 10. 12:14

Magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek Michel Platini a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornára.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke továbbra is vészmegoldásként tartja számon Németországot.

“Természetesen az is egy lehetőség, hogy Lengyelország négy helyett hat helyszínen rendezzen mérkőzéseket, de elképzelhető, hogy megkérdezzük Magyarországot és Németországot, hogy két stadionnal be akarnak-e, illetve be tudnak-e szállni.” – mondta a német szövetség honlapjának adott hétfői interjújában a francia sportvezető, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy továbbra is bíznak az eredeti házigazdákban, s remélik, hogy a helyszíneket nem kell kényszerűségből megváltoztatni.

“A Magyar Labdarúgó Szövetséghez egyelőre nem érkezett ilyen megkeresés, de ha erre sor kerül, akkor haladéktalanul megvizsgáljuk a kérdést” – mondta Nemes Ferenc, a szervezet ügyvezető elnöke.

Az UEFA május végén dönt végérvényesen arról, hogy a 2012-es tornát valóban Lengyelország és Ukrajna közösen bonyolíthatja-e le. Az ukránok április elején két stadionnal kapcsolatban is jelentős lemaradásban voltak, akkor Platini kéthónapos ultimátumot adott nekik.

Az UEFA elnöke tavaly novemberben még úgy nyilatkozott, hogy nincs szó Németország vagy Magyarország bevonásáról.
A kontinentális szövetség 2007. április 18-án döntött a lengyel-ukrán kandidálás mellett az olasz és magyar-horvát pályázattal szemben.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.