Élet-Stílus

Mourinho ismét üzent

Az olasz címvédő eltökélt abban, hogy megtartja Jose Mourinhót. A legutóbb a Roma szakvezetőjét, Claudio Ranierit piszkáló portugált a Real Madrid édesgeti.

Az Il Corriere dello Sport úgy értesült, a milánóiak elnöke, Massimo Moratti 2013-ig érvényes szerződéssel noszogatja szakvezetőjét, akinek a fizetésemelés is kinéz: a lombardok elsősorban azért növelnék a szakember gázsiját, hogy meghiúsítsák a Real Madrid szándékát.

Mourinho ugyanakkor dönthet úgy, hogy él a jelenlegi szerződésébe iktatott opcióval: amennyiben kifizet hétmillió eurós „fájdalomdíjat”, szabadon távozhat Milánóból. Korábban az olasz sajtó a jelenleg az angol válogatottat edző, de a világbajnokság után távozó Fabio Capellóval, illetve a klub egykori szerb játékosával, a Cataniát minden bizonnyal az élvonalban tartó Szinisa Mihajloviccsal is összeboronálta a fekete-kékeket. Pénteken az olasz listavezető ügyvezetője, Ernesto Paolillo optimistán úgy nyilatkozott, hogy „Mourinho jövője az Internél van”.

Bár sok a kérdőjel a jövőjével kapcsolatban, a portugál a jelenre is koncentrál. Szokásához híven ezúttal is foglalkozott az ellenféllel, a botrányos körülmények között véget ért Roma elleni kupadöntőről megvolt a véleménye.

„A szerdai meccset a Romának hat emberrel kellett volna befejeznie, hisz Philippe Méxes, Francesco Totti, Simone Perrotta, Rodrigo Taddei és Nicolas Burdisso is kiérdemelte a kiállítást” – értékelt a portugál az Inter hivatalos honlapján. „A motiválás mindennapos tett, az edzések velejárója. Nem filmet kell nézni egy kiemeltebb mérkőzés – így a kupadöntő előtt -, a játékosok profik, nem gyerekek. Mi a munka közben próbáltuk kivesézni a Roma gyengéit; ha a találkozó előtt a Gladiatort nézettem volna a futballistáimmal, valószínűleg vagy kiröhögtek volna, vagy elkísértek volna a legközelebbi orvoshoz.”

„A döntő előtt hat Roma-meccset is végignéztem, jegyzetelve, elmélkedve. A 18 órányi munka alapján kiválogattam azokat a szituációkat, amelyek segíthették a dolgom. Ezt követően ültünk össze a futballistákkal. Persze, könnyebb egy film előtt spontánul összeverődni, Ranieri ezt az utat választotta.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik