Élet-Stílus

Nézőcsúcs a hoki-vb nyitómeccsén

A házigazda német jégkorong-válogatott hosszabbítás után győzte le az Egyesült Államok csapatát a világbajnokság nyitómérkőzésén, amelyen megdőlt a nézőcsúcs.

A németországi „A csoportos” világbajnokság első mérkőzésére a Schalke futballstadionjában, gelsenkircheni Veltins Arénában került sor, amelyen a szervezők óhajának megfelelően megdőlt a nézőcsúcs, miután a lelátókon 77 803 ember figyelte, amint a második harmad elején Michael Wolf a németeknek szerzett vezetést.

A 49. percben egy kapu előtti kavarodás után Ryan Carter egyenlített, majd a hosszabbításban Felix Schütz már az első akcióból betalált, jóllehet, a gólt csak azután adta meg a játékvezető, hogy a videóbíróval alaposan kielemezte a jelenetet.

Nézőcsúcs a hoki-vb nyitómeccsén 1

Korábbi nézőcsúcsot egy 2001-es amerikai egyetemi mérkőzés tartotta: a Michigan State University és a University of Michigan 74 544 szurkoló előtt csapott össze. A vb-rekord pedig 53 év dőlt meg. 1957-ben 55 ezer ember látogatott ki a moszkvai Lenin Stadionba (ma Luzsnyikij), hogy helyszínen tekintse meg a szovjet-svéd meccset.

„Jobban emlékeztetett egy világbajnoki labdarúgó-mérkőzésre, mint egy hokimeccsre. Különleges élmény, amikor közel 80 ezer ember üvölt a lelátón” – magyarázta Sven Butenschön, a németek kanadai származású védője. „Olyan hangosan kiabáltam, ahogy csak bírtam, ugyanakkor még így sem tudtam kommunikálni a velem egy sorban szereplő játékosokkal. Elképesztő mérkőzés volt…” – tette hozzá amerikai részről T.J. Oshie.

A St. Louis Blues hokisának ugyanakkor nem kell aggódnia, hiszen ez egyszeri alkalom volt, a németországi vb további meccseit ugyanis Mannheimben és Kölnben rendezik.

Vb, D csoport, 1. forduló:
Németország-Egyesült Államok 2-1, h.u.
Gól: Wolf (26.), Schütz (61.), ill. Carter (49.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik