Élet-Stílus

A Magyar Pavilon a legjobb tíz között

A Magyar Pavilon a legjobb tíz között.

A kínaiak szerint a Jin és Jang ereje van a mindig talpra álló Gömböcben. A sajtó már most a legjobb 10 pavilon közé sorolta a magyarok bemutatkozását.

Az Asia Times így ír a Magyar Pavilonról: „Útban az Egyesült Államok Pavilonja felé elhaladtunk a lélegzetelállító kínai és tucatnyi leírhatatlan európai és dél- kelet-ázsiai pavilon mellett, de egyedül a Magyar Pavilon mellett állunk meg. A Pavilonban egy igen jó turizmusról szóló film mellett, a fő attrakció a legnagyobb valaha bemutatott Gömböc volt. A Gömböc egy egyedülálló háromdimenziós forma, melyet két magyar fedezett fel 2006-ban, Domokos Gábor és Várkonyi Péter. (…)

A pavilon külső megjelenése is utal a belső térben kibontakozó élményre, amely egy fordított, mesebeli erdőt utánoz, közepén a Gömböccel, a „magyar csodával”, az utóbbi évek egyik legjelentősebb matematikai felfedezésének megtestesítőjével. A több száz, mennyezetről alálógó farúd fény- és hangeffektusokat ad, miközben többségük folyamatos mozgásban van. A függőlegesen mozgó hangdobozok így egy dinamikusan változó teret alkotnak, amely a város lüktetését, sűrűségét és teresedéseit képezi le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik