Élet-Stílus

Motta kihagyja a BL-döntőt

Kétmeccses eltiltást kapott, így kihagyja a Bajnokok Ligája döntőjét Thiago Motta, az Inter brazil játékosa.

Thiago Motta, az Inter brazil középpályása nem játszhat a Bayern München elleni, május 22-én esedékes döntőben, amiért kiállították a címvédő Barcelona elleni elődöntő visszavágóján, ráadásul ezen kívül még egy európai kupameccsen sem szerepelhet.

Az UEFA döntése annyiból érdekes, hogy Motta mozdulata aligha ért piros lapot: a korábban a gránátvörös-kék mezt is viselő labdarúgó ugyan kitett kezekkel futott, de aligha akarta megütni a mögötte loholó Sergi Busquetst, aki remek színészi alakítással előcsalogatta a piros kártyát a belga Frank De Bleeckere játékvezető zsebéből. Az UEFA illetékesei nyilván mindezt másképp látták, és az ítéletük ellen fellebbezhet a futballista.

Az UEFA-t bírálta a Bayern-elnök

Élesen kritizálta az európai szövetséget Uli Hoeness, a Bayern München elnöke, miután az UEFA szerdán helybenhagyta Franck Ribéry három mérkőzésre szóló eltiltását, így a francia szélső sem játszhat a Bajnokok Ligája döntőjében.

„A Olympique Lyon elleni összecsapáson olasz játékvezető fújta a sípot, és az európai szövetségben is nagyon sok olasz lát el különböző tisztségeket. Egyetlen német sincs, ezért ott nem számíthatunk erkölcsi támogatásra” – fogalmazott Hoeness.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik