Élet-Stílus

Kiütés a Holland Kupa döntőjében

A bajnoki címről lemaradt Ajax Amsterdam kiütötte a nagy rivális Feyenoordot a Holland Kupa döntőjében.

Az Ajax Siem de Jong révén kétgólos előnyt szerzett a hazai első mérkőzésen, majd szerdán, Rotterdamban is legyőzte, sőt kiütötte a nagy rivális Feyenordot, ezzel fennállása 18. kupagyőzelmét aratta. Luis Suarez távoli lövésével már a 4. percben vezetéshez jutott az Ajax, majd a szünet után De Jong duplázta meg a vendégek előnyét, miután mellel átvette a labdát, amelyet 16 méterről a jobb alsóba zúdított.

A 72. percben Jon Dahl Tomasson gondoskodott arról, hogy a Feyenoord ne rúgott gól nélkül zárja az oda-visszavágós kupadöntőt, jóllehet a dán csatárnak nem volt nehéz dolga, minekután Jonathan de Guzman szabadrúgása után a kapufáról levágódott a labda, közelről passzolt a hálóba. A folytatásban aztán újabb két gólt összehozott a De Jong-Suarez duó. Előbb De Jong egy lépésről volt eredményes – bár akciót Suarez ugyancsak befejezhette volna, ugyanakkor kisvártatva, öt perccel később az uruguayi labdarúgónak is összejött a duplázás azzal, hogy biztos lábbal értékesítette a ziccerét.

A tabella negyedik helyén záró Feyenoord amúgy a bajnokságban sem bírt az Ajax Amsterdammal: a rotterdami csapat hazai pályán ugyan legalább egy pontot szerzett a rivális ellen, ám vendégként ugyancsak súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett.

Holland Kupa, döntő, visszavágó:
Feyenoord-Ajax Amsterdam 1-4 (0-1)
Gól: Tomasson (72.), ill. Suarez (4., 82.), Jong (64., 77.)
Győztes az Ajax, 6-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik