Élet-Stílus

Budapesten lép fel Tiesto

Három év után idén újra Budapest ad otthon 2010. május 22-én szombaton a Kaleidoscope world tour magyarországi állomásának, amely Tiësto legújabb szerzői albumának lemezbemutatója lesz.


A Kaleidoscope World Tour
18 hónapos föld körüli utazás 2009. szeptember 24-én vette kezdetét a new york-i Hammerstein Ballroom-ban és folytatódik 2 hónapon át az Észak-Amerikai kontinensen. Észak- és Dél-Amerika után pedig folytatódik a turné a föld többi pontján.

A produkció 2010 tavaszán érkezik Európába, majd a pünkösdi hétvégén pedig Magyarországra. A rendezvény a lemezbemutató turné és a management által igényelt technikai felszerelésekhez méltó helyszínen kerül megrendezésre a Hungexpo G arénában.

A turné tavalyi londoni Victoria Park-ban látott verziója lesz látható majd Budapesten is, egy-két plusz látványelemmel kibővítve.

Az egyik 2009. decemberi elektronikus zenei rendezvényen (amelynek szintén a Hungexpo G csarnok adott otthont) a beléptetés körüli bonyodalmak elkerülése végett, a szervezők a május 22-ei bulira, minden jegytípust színkóddal láttak el és valamennyi jegyen fel van tüntetve, hogy meddig lehet belépni vele a rendezvényre, a feltüntetett színkódnak megfelelő bejáraton, sőt a ruhatár is színenként fog változni.

A tiesto.hu információi szerint a holland származású Tiësto azért választotta a DJ hivatást, mert – saját bevallása szerint – szerette megosztani a zenét más emberekkel. “Fiatalon olyan műsorokat hallgattam, mint a Soul Show, vagy Ben Liebrand mixműsora, ahol különböző számokat vágott és remixelt, és arra gondoltam, én is épp ezt akarom csinálni.”

A zeneszerzést később, 1995-ben kezdte. “Olyan zenét akartam szerezni, amit elő tudok adni a szettjeimben, mert ez sokkal teljesebbé teszi az egész folyamatot. Vettem egy pár samplert, néhány programot, és dolgozni kezdtem rajta” Könnyűnek hangzik – és valóban; könnyűnek is tűnik, mivel már 10 hosszú éve művei folyamatosan szerepelnek a slágerlistákon, és rendszeresen az első helyre kerülnek Európában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik