Élet-Stílus

Válásvásár Milánóban

„Pont, új bekezdés” névvel szerveztek válásvásárt Milánóban. A szervezők szerint az esemény üzenete, hogy a házasság vége nem tragédia, utána is van újrakezdés.

Franco Zanetti, a milánói vásár egyik fő szervezője elmondta, hogy az ötletet Bécsből kapta, ahol szintén tartottak több napos válásvásárt. A szervező hozzátette, hogy az olaszok azért ezt is kicsit másképp csinálják, talán még ilyen esetben is többet mosolyognak az osztrákoknál, de az Amerikában szokásos ünneplésről náluk sincs szó. A vásárra most válóperes ügyvédeket, elváltakat tömörítő egyesületeket és új életre kész férfiakat, nőket várnak, akik hasznos tanácsokkal és az újrakezdés lehetőségével látják el a vásárra érkezőket.

Olaszországban 2007-ben a statisztikák szerint 1000 házasságra 293 válás jutott, ez pedig igazolja a vásár létjogosultságát. A legkülönfélébb cégeket alapítják, akik egyre nagyobb üzletet látnak a megtört szívű magányosokban. Egy Cia Amora névre keresztelt vállalkozás az esküvők helyett, a válást segít megszervezni jogi, lelki és főleg anyagi tanácsadással. Nem hiányozhat a vásár kínálatában a humor és a mosoly sem: a borzalmak üzletében túl lehet adni a volt kedvestől kapott kacatokon, de viccnek szánják a szervezők a válási listát is, ami nem mást mint egy fordított esküvői ajándéklista, a barátoknak elküldve segíthet új otthont teremteni a válás után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik