Élet-Stílus

Erdei Zsolték tanárverésre készülnek

Péntek délután 4 órától tanárverés színhelye lehet a Csörsz utcai pálya, ahol három olimpiai bajnok is erősíti a diákcsapatot, mely futballmérkőzésen szeretné TF-es oktatóit oktatni.

Hogy sikerüljön a barátságos meccsen nyerniük, a ring világából beszállnak hárman is: a korábbi olimpiai és világbajnok Kovács István mellett a profik táborában jelenleg is aktív világbajnok Erdei Zsolt, és a címvesztése után a szorítóba ismét visszatért Balzsay Károly.

A diákok együttesében játszik továbbá a kétszeres ötkarikás aranyérmes vízilabdakapus, Gergely István és a gyűrű korábbi olimpiai bajnok ura, Csollány Szilveszter. Lesznek azért “valódi” labdarúgók is, jelesül Dragóner Attila, Mátyus János, Pető Zoltán, Balog Zoltán, Vincze Ottó, továbbá a volt pólós Hesz Máté és a birkózó Virág Lajos is pályára lép.

A tanár-diák összecsapást, amelyet az olimpikonokkal folytatandó baráti beszélgetés követ a tanintézményben, a TF Napok keretein belül tartják – mondta el csütörtökön az MTI-nek a magyar úszósport eddigi utolsó olimpiai bajnoka, Kovács Ágnes, a TF kommunikációs referense, aki amúgy a kezdőrúgást is elvégzi.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sok sportoló jár a TF-re. Az élsport mellett a tanulás kiemelkedően fontos, hiszen a sportkarrier egy sérülés miatt bármikor befejeződhet, de a diploma örökre megmarad. A holnapi olimpikon-tanár focimeccsen csak olyan sportolók vesznek részt, akik jelenleg is az egyetem hallgatói. Sokan közülük már a második diplomájukért ültek vissza az iskolapadba, mint például Kovács István vagy Vincze Ottó” – mondta el Kovács Ágnes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik