Élet-Stílus

Rooney pályán kívüli mesterhármasa

Wayne Rooney lett az év játékosa Manchester Unitednél, emellett további két díjat zsebelt be a kedd esti gálán.

A szezonban 34 gólnál járó csatár az Angliában játszó profi labdarúgók és a szakírók szavazását is megnyerte, és a klub díjátadóján is aratott: három különböző kategóriában végzett az élen. Rooney lett az év játékosa a szurkolók szavazatai alapján, ahogy a játékosok is őt választották meg a legjobbnak, illetve az ő nevéhez fűződik a szezon legszebb MU-gólja, amelyet az Arsenal ellen 3-1-re megnyert rangadón szerzett.

„Ez utóbbin kicsit meglepődtem, hiszen nálam Michael Owen volt a befutó, Manchester Citynek lőtt góljával nyernie kellett volna” – magyarázta a Premier Legue hétvégi, utolsó fordulója előtt a tabella második helyén Manchester United legjobb labdarúgója.
Rooney pályán kívüli mesterhármasa 1

A voksoláson a szavazatok 83 százalékát zsebelte be, Patrice Evra végzett a második, Antonio Valencia pedig a harmadik helyen. Egyébként Teddy Sheringham 2001-es megkoronázását követően Rooney az első angol futballista, akit a Manchester United legjobbjának választottak. A 24 éves csatárt amúgy másodszor illeti meg a díj, és csak egy olyan futballista van, aki háromszor is elfoglalhatta a legjobbnak járó trónt a „vörös ördögöknél”, a tavaly nyár óta a Real Madridot erősítő portugál Cristiano Ronaldo, aki 2004-ben, 2007-ben és 2008-ban találtatott a legprímább manchesteri labdarúgónak.

„Boldog vagyok, hogy én lettem az év játékosa, büszke vagyok erre. Amúgy is sokat köszönhetek, köszönhetünk a rajongóknak, akik szerte az országból és Európából jönnek, és sok pénzt fizetnek azért, hogy lássanak bennünket. Hihetetlen az a támogatás és szeretet, amit a csodálatos szurkolóinktól kapunk” – nyilatkozta Wayne Rooney.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik