Élet-Stílus

A dohányosoknak is vannak jogaik

A kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger kiáll azért, hogy az állam dohányosai a jövőben a parkokban és a strandokon is rágyújthassanak.

Schwarzenegger élt vétójogával, így megakadályozta annak a törvénynek az életbe lépését, mely megtiltaná a dohányzást a közterületeken. A kormányzó szerint a törvény durva beavatkozás az állampolgárok magánélethez való jogába, épp ezért nem támogatja a javaslatot. Noha Schwarzenegger épp a közelmúltban írt alá egy törvényt, amely megtiltja az autókban a füstölést, ha gyermek is jelen van, úgy véli, ezzel az új javaslattal az állam a beavatkozással túl messzire ment.

A tiltás egyelőre csak Kaliforniára vonatkozna. A támogatók szerint az intézkedést nem csak egészségügyi megfontolásokból kellene bevezetni, hanem környezetvédelmi okokból is, hiszen a szanaszét dobált csikkek, szennyezik a környezetet. Bár a kormányzó a törvényt nem támogatta, felhívta a figyelmet arra, hogy emelni fogják a kiszabható büntetést azokra, akik a strandokon és a parkokban szemetelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik