Élet-Stílus

Polanski nem hajlandó tovább hallgatni

Roman Polanski, akit svájci villájában tartanak házi őrizetben vasárnap úgy döntött, nem burkolózik tovább hallgatásba.

A rendező az interneten hozta nyilvánosságra állásfoglalását, melynek a „Nem tudok tovább hallgatni” címet adta. A 76 éves Polanski a nyilvánossághoz fordul, mert szerinte a kiadatási kérelem Svájc felé egy hazugságon alapul. A rendező szerint az USA azért követeli a kiadatását, hogy kiszolgáltassa a médiának és nem azért hogy ítéletet hozzon egy olyan ügyben, melyben már 33 éve megszületett a megállapodás.

Magyarázatában Polanski elismerte, hogy 33 évvel ezelőtt hibát követett el, ám ezért már megbűnhődött Chinoban, ahol már az ítélet meghozatala előtt leülte a büntetést, amit kiszabott volna rá a bíró. Akkor Polanski még úgy tudta, hogy a büntetésébe az előzetesben töltött időt is beleszámolják, később a bíró mégis megváltoztatta az ítéletet. Ez azt jelentette volna, hogy az az idő, amit Polanski előzetesben töltött nem számít bele a letöltendő büntetésbe, ezért szökött meg az Egyesült Államokból.

Polanski hozzátette azt is, hogy a kaliforniai kerületi ügyész, tulajdonképpen választási kampányt folytat, emiatt igényli a médiafigyelmet. Éppen ezért a rendező reméli, hogy Svájc úgy nyilatkozik, hogy nincs ok a kiadatásra, így békében, szabad emberként térhet vissza majd hazájába és családjához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik