Élet-Stílus

FTC-UTE: huszonhárom embert előállítottak

A rendőrök összesen huszonhárom embert állítottak elő a IX. kerületi Rendőrkapitányságra a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés előtti és utáni rendbontás kapcsán.

A rendezvény biztosítása közben két rendőr súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton.

A BRFK honlapján megjelent közlemény szerint három emberrel szemben indult szabálysértési eljárás. A járőrök további 2 emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette, illetve 18 emberrel szemben garázdaság bűncselekménye miatt intézkedtek.

Pénteken délután fél 6 körül – másfél órával a mérkőzés kezdete előtt – a Ferencváros szurkolói megdobálták a vendégszurkolókat a stadion előtt, a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai könnygázzal fékezték meg a rendbontást. Este 7 óra körül egy csaknem 50 tagú újpesti csoportot támadtak meg az Üllői úti stadion előtt várakozó hazai szurkolók. A rendőrök sikeresen szétválasztották a két szurkolótábort.

Lovas rendőrök az Albert Flórián Stadionnál (MTI)

Lovas rendőrök az Albert Flórián Stadionnál (MTI)

A játék után könnygázzal és vízágyúval fékezték meg a rendőrök a távozó ferencvárosi szurkolókat, akik több helyen is feldöntötték a kordont, de nem tudtak az elzárt területre bejutni. A ferencvárosiak üvegekkel dobálták meg az intézkedő rendőröket. Az újpesti szurkolók a csapatuk 1-0-s győzelmével zárult mérkőzés után biztonsági okokból csak később hagyhatták el a lelátót, majd rendőri kísérettel metró szállította el őket Újpestig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik