Élet-Stílus

A Chelsea megszerezte Agüerót

A hírek szerint a londoniak máris elkezdték monstre csapaterősítési offenzívájukat, az Atlético Madrid argentin csillaga állítólag szóban már megegyezett Carlo Ancelotti együttesével.

Az ESPN Soccernet úgy értesült, Agüero 40 millió fontért vált klubot és országot, az argentin még a világbajnokság előtt csatlakozik a kékek keretéhez.

Az angolok már régóta figyelik a madridiak válogatott futballistáját, legutóbb januárban igyekeztek megszerezni, ám akkor az Atlético még túl magas árat kért a játékosért. A spanyolok 50 milliót követeltek, ám azóta alább adhatták, nem utolsó sorban az anyagi kényszer miatt, a klub ugyanis komoly adósságot görget maga előtt, így kénytelen eladni egyik legjobbját.

Úgy tűnik, a három fél – a játékos és a két klub – már mindenben megegyezett, s Maradona veje a szezon végén aláír a londoni egyesülethez. Bár az Atlético színeiben 144 meccsen 55 gólt szerző Agüero korábban egy olaszországi szerződés lehetőségét is pedzegette – az Inter mellett a Juventus tűnt potenciális célpontnak – legkomolyabb kérője a Chelsea volt.

A felek közeledését jelezte a játékos több nyilatkozata is, legutóbb Frank Lampardot méltatta egyik eszmefuttatásában, megemlítve, hogy a Chelsea Európa egyik legrettegettebb csapata. A spanyolokkal az Európa Liga döntőjébe jutó „Kun” az argentin nemzeti csapatban eddig 21 találkozón szerepelt, s hét gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik