Élet-Stílus

Hollandra hajt a Barca

A katalánok a saját nevelésű Fabregas visszaédesgetésén túl a holland Van Persie megszerzését is kitűzték, a két játékost együtt nehéz lesz megszerezni a londoniaktól.

Bár a közelmúltban elsősorban Cesc Fabregas megszerzésével kapcsolatban élénkült meg a Barcelona-London vonal, úgy tűnik, a tavalyi BL-győztes megelégedne Robin van Persie szerződtetésével is. A madridi AS úgy értesült, a barcelonaiak elsősorban a támadóért lesznek majd versenyben.

A Barcelona kívánságlistája elég veretes: Fabregason és a hollandon kívül a Valencia két Dávidját, Silvát és Villát is vinnék, s bár legutóbb a spanyol válogatott csatár érkezését borítékolták, a madridi sportnapilap szerint elképzelhető más felállás is. Josep Guardiola a négyesből – nyilván Xavi miatt – legkevésbé Fabregas megszerzését szorgalmazza, viszont nagyon örülne egy széleken is bevethető, támadó szellemű középpályásnak (Silva).

Mivel a Valencia – anyagi helyzete ellenére – aligha mond le két játékosáról is egy klub javára, Silva leigazolása azt jelentené, hogy Villa marad, vagy máshova szerződik. Így viszont a robbanékony, s a statikusabb Ibrahimovicnál a katalánok játékrendszerébe inkább illő Van Persie lehetne az első számú csatár a Camp Nouban, ezzel véglegesen keresztülhúzva Fabregas hazahozatalát (az Arsenal irányítója elsősorban az elnöki székre pályázó, ám Laporta ismétlésével szemben kevés eséllyel induló Sandro Rosell fő ígérete)

Az AS által felvetett tervekkel ellentétes, hogy az Arsenal – akárcsak Fabregas esetében – igyekszik megtartani a holland válogatott támadót, Arséne Wenger korábban többször is jelezte, hogy a 26 éves németalföldi marad az Emirates Stadionban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik