Élet-Stílus

Az Újpest nyerte a derbit

Az Újpest 1-0-ra győzött az ősi rivális Ferencváros otthonában a labdarúgó Soproni Liga 25. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A mérkőzés előtti rendbontásban négyen könnyebben megsérültek; a sérültek egyike rendőr.

Ugyan közel sem volt telt ház az Albert Stadionban, a két szurkolótábor kellőképpen elszórakoztatta magát egymás pocskondiázásával a kezdő sípszó előtt, így a csapatok már elég paprikás hangulatban kezdhették a 206. derbit.

Magyar viszonylatban hatalmas iramban zajlott a találkozó, előbb a vendégek részéről Rajczinak volt helyzete, majd a túloldalon Schembri válaszolt egy kapufával. A 35. percben egy nagy védelmi hiba után megszerezte a vezetést az Újpest. A félidő vége előtt ismét csak a lécet találták el a hazaiak, ezúttal Rósa “forgácsolta” szét a kapufát.

négy sérült

A jelenlegi adatok szerint négyen sérültek meg könnyebben a mérkőzés előtt az Üllői úti Albert Flórián Stadionnál történt rendbontásban; a sérültek egyike rendőr – közölte a rendőrség. Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, nem sokkal fél hat előtt a Ferencváros szurkolói megdobálták a vendégszurkolókat, a rendőrök könnygázzal fékezték meg a rendbontást. A mérkőzés kezdete előtt tíz perccel egy mintegy ötventagú újpesti szurkolótábor érkezett a stadionhoz, s a ferencvárosi drukkerek nekik támadtak. A rendőrök közbeléptek és szétválasztották a két szurkolótábort.
Sass Oszkár elmondta, a rendőrség egy emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt, kettővel szemben csoportos garázdaság miatt járt el, egy ember pedig közbiztonságra veszélyes eszközt tartott magánál. Közölte, a rendőri intézkedéseknek köszönhetően a mérkőzés pontban este hét órakor elkezdődhetett.

A fordulást követően a Ferencváros ragadta magához a kezdeményezést, míg az Újpest a gyors kontrákra épített, főként Simek jobb oldali elfutásaival. A 76. percben ismét kapufát lőtt a hazai csapat, immáron a harmadikat, ezúttal Ferenczi tévedett néhány centit.

Kabát Péter és Anthony Lee Elding (a földön) küzd a labdáért (MTI)

Kabát Péter és Anthony Lee Elding küzd a labdáért (MTI)

A hajrában Shaw előtt adódott ziccer, de Balajcza hárított, majd az utolsó utáni percben Rósa lábában is ott maradt az egyenlítés. A zöld-fehérek ezzel elveszítették tavaszi veretlenségüket.

soproni liga, 25. forduló

Ferencváros-Újpest 0-1 (0-1)
Albert Stadion, 8000 néző. Vezette: Kassai
Gól: Kabát (35.)
Sárga lap: Csizmadia (49.), Elding (74.), Ferenczi (88.), illetve Vasziljevics (45.), Takács (69.)
Ferencváros: Megyeri – Csizmadia, Tutorics, Dragóner, Stockley – Rósa D., Adnan (Abdi, 60.), Morrison (Lipcsei, 74.), Schembri (Shaw, 70.) – Elding, Ferenczi
Újpest: Balajcza – Vermes, Vaskó, Takács Z., Pollák (Szokol, 77.) – Simek, Korcsmár, Vasziljevics – Barczi (Kovács D., 81.), Kabát – Rajczi (Tóth N., 87.)

Az élcsoport:
1. Videoton 54 pont (24 mérkőzés), 2. DVSC 52 (24), 3. Győr 43 (24), 4. Újpest 42, 5. ZTE 40 (24), 6. MTK 37 (24), 7. Ferencváros 32

Góllövőlista
15 gólos: Nikolics (Videoton)
14 gólos: Kabát (Újpest)
13 gólos: Alves (Videoton), Coulibaly (Debrecen)
12 gólos: Lázok (MTK), Rudnevs (ZTE)
10 gólos: Tököli (Paks)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik