Élet-Stílus

Schumit kitüntették Franciaországban

A hétszeres Forma-1-es világbajnok német Michael Schumachert a francia kormányfő Becsületrenddel tüntette ki.

A visszatérése eddig nem alakul valami fényesen, a német közvélemény csalódott, de Franciaországban továbbra is nagyra tartják a Michael Schumachert. A német pilóta egy párizsi hotelben Francios Fillon francia miniszterelnöktől vette át a külföldinek adható legmagasabb állami kitüntetést, a Becsületrendet. A ceremónián megjelent a hétszeres világbajnok egykori ferraris főnöke, jelenleg az FIA elnöki posztját betöltő Jean Todt is.

„Összehasonlítható példáért egészen a Forma-1 kezdetéiig kell visszamenni a legendás Juan Manuel Fangióhoz, csakis ő mérhető önhöz” – mondta Schumachernek a közismerten motorsportrajongó Fillon.

Schumachernek természetesen nem ez az első kitüntetése, egyebek mellett Spanyolországban a koronahercegtől vehette át a legnagyobb sportelismerést, az Asztúria Hercegének Díját, a francia L’Equipe korábban kétszer is a Bajnokok Bajnoka címet adta neki, az UNESCO-tól pedig a Sportok Bajnoka kitüntetést nyerte el.

Emellett Modena, valamint Maranello díszpolgára, San Marino tiszteletbeli nagykövete, hazájában pedig F1-es karrierjének kezdete óta megszámlálhatatlan televíziós, sajtó- és közönségdíjat nyert, igaz, az otthoni állami elismerése egyelőre még várat magára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik