Élet-Stílus

Gera boldog és büszke – videó

„El sem hiszem, hogy ott vagyunk a döntőben" - nyilatkozta Gera Zoltán, akinek jelentős érdemei vannak az angol Fulham történelmi sikerében.

„Nagyon boldog vagyok és büszke, ebben a pillanatban el sem hiszem, hogy ott vagyunk a döntőben. Most élvezem a pillanatot, azután pedig irány a finálé” – idézte Gera Zoltán szavait a Fulham hivatalos honlapja. A 31 esztendős magyar játékos hatodik gólját szerezte az UEFA-kupa helyébe lépő, első alkalommal kiírt Európa Ligában, és a Hamburg ellen szerzett találta döntőt ért a fennállása legnagyobb sikerét elérő angol csapatnak, amely hátrányból fordított csütörtök este, és 2-1-es összesítéssel jutott a fináléba.

„Az első félidőben jól játszottunk, meg is voltak a lehetőségeink, de Mladen Petric egy fantasztikus gólt lőtt szabadrúgásból. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, és azt hiszem, be tudtuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk változtatni a játékon, megérdemeltük a továbbjutást” – mondta Gera.

A lefújást követően azonnal a magyar játékosra fókuszált a kamera, hosszasan követte, a válogatottságtól elbúcsúzó labdarúgó pedig jól kivehetően boldogan üvöltötte a londoni éjszakába, hogy „Szevasztok, magyarok!” A híradások szerint Erwin Koeman szövetségi kapitány a helyszínen tekintette meg a kupaelődöntő visszavágóját, és nyilván tetszett neki, amit látott: Gera ugyanis nagyszerűen futballozott, a mezőny legjobbja volt. A holland szakember egyébként korábban elmondta, a Fulham légiósa előtt nyitva a nemzeti csapat kapuja, ugyanakkor az első lépést neki kell megtennie.

Gera Zoltán gólja

Gera egy fontos lépést már megtett, átlépte az Európa Liga-döntő küszöbét. A május 12-én esedékes hamburgi fináléban az Atlético Madrid lesz a Fulham ellenfele. „Egy spanyol csapat játéka teljesen más egy angoléhoz képest, hogy ez most jó vagy rossz dolog, azt meglátjuk a döntő után. Biztosan nehéz mérkőzés lesz, de a Hamburg, a Juventus, vagy a Wolfsburg elleni párharc is az volt” – mondta London hőse.

„Bevallom, igencsak elérzékenyültem, hogy a játékosaim tették ezt velem… Hiszen egygólos hamburgi vezetésnél akár minden elveszhetett volna, ám a futballisták kitettek magukért, mindvégig remekül koncentráltak” – nyilatkozta Roy Hodgson, a Fulham menedzsere, aki szerint a döntőbe jutás a labdarúgók mellett a közönség érdeme is, hiszen az akkor volt a leghangosabb, amikor leginkább szükség volt a biztatásra.

A mérkőzés bővebb összefoglalója

„Hihetetlen, hogy honnan kapaszkodtunk vissza” – nyilatkozta Simon Davies, a Fulham első góljának szerzője. Ehhez hozzátette: „Nem akármilyen gárdákkal csaptunk össze, sőt, nagycsapatok ellen sikerült hátrányból fordítanunk. Összerázódtunk, mi a szó szoros értelmében is egy csapatot alkotunk.” S csapat az Atlético ellen ismét bizonyíthat…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik