Élet-Stílus

Cseh Tamás és reggae a Sziget nulladik napján

Nemzetközi és hazai sztárok részvételével reggae-ünnep lesz az idei Sziget fesztivál "nulladik" napján, augusztus 10-én a nagyszínpadon, míg a világzenei színpadon a tavaly elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek egy koncerttel.

A reggae-ünnepen fellép a Jamaikában 1964-ben alakult Skatalites, a reggae szót először használt Toots & the Maytels, Bob Marley egykori zenekara, a Wailers (az eredeti felállásból Aston “Family Man” Barrett” basszusgitáros még mindig a csapat tagja), a brit pop-reggae egyik legfontosabb zenekara, a UB40, a soult, punk-rockot, skát és reggae-t ötvöző Los Angeles-i Aggrolites és természetesen a 25. születésnapját idén ünneplő Ladánybene 27, a műfaj hazai meghonosítója, amely KRSÁ-val és a PASO Brasszal kiegészülve lép színpadra – jelentette be Gerendai Károly, a Sziget ügyvezető igazgatója.

Cseh Tamás emlékére hamarosan lemez jelenik meg, amelyen mai előadók dolgozzák fel a tavaly elhunyt énekes-dalszerző számait. Ehhez kapcsolódik a nulladik nap másik koncertje; a világzenei színpadon fellép a Heaven Street Seven, a Csík Zenekar, a Péterfy Bori & Love Band, a PASO, Másik János, a Napra, a Bin-Jip, a Kistehén, Lovasi András, Palya Bea, a Balaton, a Quimby, a Besh o drom, a Legát, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, az Etnofon Zenei Társulás és Tóth Evelin.

A sajtótájékoztatón jelen volt Beck György, a Vodafone vezérigazgatója, aki bejelentette, hogy a telekommunikációs cég a Dreher mellett az idei Sziget fesztivál főtámogatója lesz. A cég bekapcsolódásával (a parkolási fizetéseknél már régóta használatos rendszerhez hasonlóan) mód lesz perc alapú mobil jegyfizetésre. Eszerint ha valaki csak egyes koncertekre kíváncsi, megteheti, hogy a Szigetre belépéstől a fesztivál területének elhagyásáig fizet szolgáltatójának, a főidőben a tervek szerint percenként 70 forintot. Ez a lehetőség valószínűleg valamennyi szolgáltatóra kiterjed. A mobil fizetést választók számára a gyors bejutás érdekében “expressz” kaput biztosítanak.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei Szigeten a “mínusz egyedik” napon adja búcsúkoncertjét a Kispál és a Borz, augusztus 11. és 16. között pedig fellép többek között a Bad Religion, Billy Talent, Calvin Harris, Danko Jones, a Faithless, az Iron Maiden, a Kasabian, a Muse, Nina Hagen, a Paradise Lost, a Fear Factory, a Hives, a Specials, a Toy Dolls, valamint a 30 Seconds To Mars.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik