Élet-Stílus

Miért népszerű az internetes szex?

A felnőtt-tartalmak ma az interneten keresztül szinte bárhol, bármikor elérhetőek, a kattintások száma pedig azt jelzi, hogy a virtuális élvezet győz a valódi izgalom felett.

A napokban kapott nagyobb sajtóvisszhangot a hír, hogy az Amerikai Részvény és Tőzsdefelügyelet több vezetője – a válság kitörésekor is – naponta több órát, felnőtt tartalmakkal múlatta az időt. A szakértők szerint azzal, ha valaki olykor – olykor belepillant egy ilyen videóba, még nincs baj. Egyet értenek abban is, hogy főleg férfiak keresik a virtuális örömöket, főleg akkor, ha otthon valami gond van.

Rusz Edit, szexológus a medizona.hu-nak elmondta, hogy egy stresszes időszakba – munkahelyi feszültség, gyerekszületés – kikapcsolódást és izgalmat hozhat az internet, hiszen itt nem kell semmiféle elvárásnak megfelelni. Akkor lehet veszélyes az internetes szex nézegetése, ha valaki a látottakat etalonnak tekinti, illetve valós kapcsolatok helyett is az internettel foglalkozik. Rusz Edit hozzátette, hogy függőség ezzel együtt ritkán alakul ki, ám ha kialakul, ott már pszichológus segítsége kell.

Ajánlott linkek:

Miért népszerűek a szexoldalak? (MediZona)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik