Élet-Stílus

Eposzi Inter, csalódott Barca

Olaszországban ünnepelnek, Katalóniában gyászol a sajtó és a szurkolók. A két ország sportlapjai egyben egyetértettek: az Inter szerda este kihúzta a Barcelona méregfogát. Mourinho a mennybe ment. Videó.

Olaszországban nagy örömmel fogadták, hogy az Inter megmentette a Serie A-s klubok becsületét, a Gazzetta dello Sport honlapján „Inter-fal, döntő” címmel adózott a barcelonai hősöknek, megemlítve, hogy „végigszenvedett találkozó volt, mindenki fedezékben játszott”.

A torinói Tuttosport Jose Mourinhót egyenesen a nagy elődhöz, a catenaccio feltalálójához hasonlította „Akárcsak Herrera. Eposzi Inter, Mourinho ismét BL-döntős” című tudósításában. A mesés jelzőkkel a Corriere dello Sport sem maradt adós, a római sportlap a „mitikus Inter” taktikáját dicsérte, hangsúlyozva, hogy „Messi, Ibrahimovic és a többi csillagközi támadó” még a tíz emberrel védekező Interre is kevés veszélyt jelentett.

Barcelona-Inter – Mourinho magánszáma:


A spanyol lapok közül a katalán kötődésű barcelonai Sport „A Barcelona illúzióit meghiúsította az Inter védelme” cikkel foglalta össze a találkozót, megemlítve, hogy a híres barcelonai Dream Team tagjai, a bolgár Hriszto Sztoicskov és a holland Ronald Koeman csalódottan távoztak a Camp Nouból.

A szintén barcelonai El Mundo Deportivo „Barca-győzelem, de az Inter jutott tovább” értékelésében rámutatott arra, hogy „a Barca ellenfele az egyetlen jó megoldást alkalmazta Guardiola fiai ellen…A Barcelona támadásaiban nem volt átütőerő”. A döntő városának Real-közeli lapja, az AS „Madrid 650 kilométernyire volt” című elemzésében a zárt alakzatban harcoló római légionáriusokhoz hasonlította az Inter játékosait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik