Élet-Stílus

Huligánokat is bevet a barcelonai tábor

Az Inter elleni BL-visszavágóra a közönség segítségét kérő barcelonai vezetőség kiengedte a szellemet a palackból. A zabolátlan „népharag” előbb Jose Mourinhót próbálta felborítani autóstól, majd egy kisebb csoport sportszerűtlen eszközökkel fárasztotta (volna) az olasz játékosokat.

A héten a Barcelona szakvezetője, Josep Guardiola, de több játékos, így Gerard Pique és Sergi Busquets is felhívást intézett a szurkolókhoz, miközben a klub videókkal, mezekkel igyekezett szítani a hangulatot. A jó értelemben vett agresszivitás azonban sportszerűtlen tettekbe torkolt.

Kedden a sajtótájékoztatóra igyekvő Jose Mourinho autóját állította meg egy maréknyi katalán, s amellett, hogy cigarettacsikkeket dobáltak az autóra, megpróbálták felborítani azt. A közelből érkező rendőrök megfékezték a lincshangulatba került szurkolókat, ám ezzel nem volt vége az előadásnak.

A bemutató ugyanis keddről szerdára virradóra folytatódott. A barcelonai sport.es információi alapján a katalánok szurkolótáborának egy mintegy hatvanfős csoportja dobokkal, petárdákkal, kürtökkel felszerelkezve tartott „éjszakai szerenádot” az olaszok szálláshelye előtt. A Rey Juan Carlos I szálloda előtt hajnali háromkor megjelenő csoport annak ellenére folytathatta kiselőadását, hogy két spanyol rendőr posztolt a hotel közelében – miközben a járőrök felsőbb instrukciókra vártak, a szálloda biztonsági szolgálata elterelte a sportszerűtlen eszközökhöz folyamodó ultrákat.

A hírek szerint az olasz bajnok játékosai ennek ellenére végigaludták az éjszakát, ám kérdéses, hogy egy esetleges olasz továbbjutás esetén nem lesz-e folytatása az eszkalálódó huliganizmusnak. A helyzet súlyos lehet, hisz a katalán rendőrség állandó harcot vív a gránátvörös-kék szurkolók különböző ultra-csoportjaival, legutóbb a „Boixos Nois” egylet tizenöt tagját tartóztatták le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik