Élet-Stílus

Bunda: öt görög klub is gyanús

Az athéni nyomozók szűkítették a kört: jelen állás szerint öt élvonalbeli futballklub érintett az európai szövetség (UEFA) által korábban bejelentett nemzetközi bundabotrányban.

Tanaszisz Plevrisz ellenzéki képviselő kedden nyilvánosságra hozta a nyomozás gyanúsítottjait: a Pantrakikosz (képünkön a 2009-es kispad), a PASZ Jannena, a Panioniosz, az Atromitosz és a Kavala neve merült fel az ügyben, s az athéni ügyészség nyomozói összesen 27 első- és másodosztályú, illetve kupamérkőzést vizsgálnak az előző két szezonból.

A fogadási minták alapján az UEFA korábban két találkozót – A Jannena Pantrakikosz elleni 2-1-es tavaly januári sikerét, illetve a Panioniosz Pantrakikosz elleni 2009 március 14-i 1-0-s diadalát – enyhén gyanúsnak, míg a Kavala Agrotikosz Aszterasz elleni 4-1-es, szintén tavaly márciusi győzelmét rendkívül gyanúsnak minősített.

Nem a jelenlegi az első botrány, ami megrázza a görög labdarúgást. Korábban a 2004-es és 2006-os idény találkozóit követően is indult nyomozás amiatt, hogy „gyanús eredmények” születtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik