Élet-Stílus

A Bayern az első döntős – videó

Az egygólos müncheni győzelmét Lyonban továbbjutásra váltotta a Bayern, a franciák a fogadkozások ellenére egy dolgot nem tudtak véghezvinni: hullámokban támadni. A párharc során a Lyon összes húzását rögtön lereagáló Louis van Gaal harmadik BL-döntőjére készülhet.

A meccs fergeteges hangulatban kezdődött, ám a közönség tombolása közepette Müller lövése adta meg a találkozó alaphangját – a müncheni jolly joker Olic hatalmas munkája ellenére elpackázta az óriási helyzetet.

A ziccer ugyanakkor létfontosságúnak bizonyult. A franciákat ugyanis óvatosabb futballra késztette az, hogy kiderült, ellenfelük nem adja fel a gólszerzés lehetőségét. A továbbiakban is inkább a müncheniek játszottak fölényben, a középpályán a Van Bommel-Schweinsteiger pároson rendre elakadtak a hazai támadásszövések.

A félidő derekára szép lassan lecsendesülő iramnak Olic szabott (ismét) fazont. Egy támadás után a hazai védők taccsra szabadítottak fel, Altintop bedobása után Robben emelt az ötös bal sarkánál védőjét megelőző Müller elé, s a támadó egy csel után a középen érkező Olichoz játszott. A kapu felé beforduló horvát kilenc méterről Lloris hálójába lőtt.

Ezúttal nem Robben volt a főszereplő, Olic remekelt Lyonban (MTI/EPA)

Ezúttal nem Robben volt a főszereplő, Lyonban Olic remekelt (MTI/EPA)

A gól döntőnek bizonyult. Az addig is kapkodó lyoniak játéka még inkább szétesett, s csak a félidő hajrájára lelt ismét ritmust. Miközben a vendég együttes visszaállt, előbb Bastos, majd Delgado is sokat ígérő helyzetben hibázott, illetve Govou is lekésett egy remek Delgado-irányváltást.

Szünet után a csereként beállt Gomis lőtt a tizenhatoson belülről fölé – mint később kiderült, ez volt az Olympique legnagyobb helyzete. Louis van Gaal együttese ugyanis ismét átvette a kezdeményezést, s egyre másra sorjáztak a helyzetek Lloris kapuja előtt. Schweinsteiger fölé szálló távoli lövése után Robben is megpróbálta szerencséjét – a francia hálóőr hatalmasat védett – ám a továbbjutás eldőléséhez kellett a tapasztalt Cris meggondolatlan tette is. A brazil egy, talán túl szőrösszívűen megítélt, sárga lap után megtapsolta a svájci játékvezetőt, Busacca kiállította a középső védőt.

Eldőlt. A Bayern elleni párharcban látott Lyon ugyanis tíz emberrel kevésnek bizonyult ahhoz, hogy emberhátrányban hármat rúgjon, a nyugodtan gurigázó münchenieknek. A Bayern ráadásul a franciáktól eltérően, hat perc elteltével gólra váltotta az emberfórt. Egy hazai támadás során Schweinsteiger szerzett labdát, a felezővonalnál integető Altintopnak adott hosszú átadása nyomán a török megindult a bal oldalon, kiugratta Olicot, s a horvát másodszor is kíméletlen volt.

Olympique Lyon-Bayern München – összefoglaló:

A hajrában már egy lélekben mindent feladó Olympique volt a pályán. A Puel-legénység Real vagy Liverpool ellen látott koherens futballja odalett, s elsősorban Llorison múlt, hogy Olic majd Robben helyzeténél nem módosult az eredmény. Ám a kapus sem húzhatta sokáig. Egy újabb védelmi megingás után a Lahm-Olic összjáték ismét vendéggólt eredményezett. A Bayern megérdemelten jutott a madridi döntőbe, Arjen Robben talán hamarabb visszajutott a spanyol fővárosba, mint ahogy azt korábban elképzelte.

bajnokok ligája

Elődöntő, visszavágó:

Olympique Lyon (francia)-Bayern (német) 0-3 (0-1)
Stade Gerland, 39 414 néző. Vezette: Busacca (svájci)
Gól: Olic (26., 66., 77.)
Kiállítva: Cris (59.)
Sárga lap: Gonalons (23.), Cris (59.), illetve Altintop (24.)
Lyon: Lloris – Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho (Gomis, 46.) – Gonalons, Makoun – Govou, Delgado (Pjanic, 67.), Bastos – Lisandro Lopez (Ederson, 78.)
Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten (Demichelis, 46.), Badstuber, Contento – Robben (Klose, 76.), Van Bommel, Schweinsteiger (Alaba, 77.), Hamit Altintop – Müller, Olic
Lövések (kapura): 7(1), illetve 14(5)
Szögletek: 2, illetve 6
Szabálytalanságok: 16, illetve 7
Labdabirtoklás: 43%, illetve 57%
Az első mérkőzésen: 0-1
Továbbjutott: a Bayern, 4-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik