Élet-Stílus

Lyon-Bayern München 0-3

A Bayern München Madridba készül. A bajorok kettős győzelemmel, kapott gól nélkül búcsúztatták az idei szezon BL-meglepetéscsapatát. A Lyon a müncheni meccshez hasonlóan megfogyatkozott, ám nem ez döntött.

90+2. perc: vége a találkozónak.

90. perc: Altintop cselezett befele balról, hat méterről lőhetett, passzolhatott, végül a bal felső sarok mellé helyezett.

89. perc: a Lyon a végén még igyekezett, Govou az alapvonal közeléből középre emelt, ám az érkező Pjanic távolról fölé lőtt.

78. perc: Mindkét együttes cserélt a hajrára. A Lyonnál Ederson lépett pályára A sokat futó Lisandro helyén, míg a Bayern középpályán váltott: Schweinsteiger helyén Alaba folytatta.

77. perc: Olic napja. Lahm futott el a jobb oldalon, visszaívelt, mivel a francia védők egymásra vártak, a horvátnak csupán a beállt Klosét kellett megelőznie ahhoz, hogy a kapuba fejeljen (0-3).

Lyon-Bayern – Olic harmadik gólja:

76. perc: Klose lépett pályára Robben helyén.

71. perc: ismét Lloris mentette meg csapatát. Lahm tört előre, a tizenhatos jobb oldalán betörő Robben elé játszott, a szélső kemény lövését azonban remekül védte a 23 éves kapus.

67. perc: Pjanic váltotta Delgadót.

66. perc: Schweinsteiger szerzett labdát, a felezővonalnál integető Altintopnak adott hosszú átadása nyomán a török megindult a bal oldalon, kiugratta Olicot, s a horvát másodszor is kíméletlen volt (0-2).

Lyon-Bayern – Olic második gólja:

60. perc: Govou Buttról kipattanó lövése után Makoun nagyon csúnyán beleszállt Altintopba. Megúszta, pedig inkább érdemelt lapot, mint a kiállított Cris.

59. perc: Cris rúgta fel a kilépő Olicot. Sárgája után megtapsolta a bírót, aki felmutatta a pirosat is.

57. perc: tanári kontrát vezetett a Bayern. Contento szerzett labdát, a balján érkező Müller a passz után a jobb szélen érkező Robbenhez játszott. A holland állítás után lőtt, Lloris hatalmasat védett. A szöglet után Demichelis fejelt mellé.

53. perc: Robben bolondított két védőt a jobboldalon, majd visszaemelt középre, ahol Schweinsteiger érkezett. A karmester rádőlt, ám bő egy méterrel a léc fölé lőtt.

50. perc: egy balról beérkező ívelésnél Contento alászaladt a labdának, Gomis azonban kissé elhamarkodva magasan a kapu fölé bombázott.

46. perc: mindkét csapat cserélt. A hazaiaknál Gomis váltotta Cissokhót, míg a münchenieknél Van Buyten nem bírta tovább, Demichelis érkezett.

46. perc: a Bayern kezdte a második félidőt.

45. perc: egy mélységi indítás az ötös bal sarkánál egyedül hagyott Delgado elé érkezett, a pazar labda azonban az argentint legalább annyira meglepte, mint a szünetre áhítozó bajor védelmet: rossz labdakezelés után a bevetődő Lahmba lőtt.

38. perc: a szélt váltó Delgado egy csellel meglepte a bajor védelmet, átemelt a jobb oldalra, ám Govou nem tudta utolérni a labdát annak ellenére, hogy ha sikerül, szabadon roboghatott volna Butt kapujáig.

31. perc: nagy egyenlítési lehetőséget tékozolt el a hazai csapat. Jobboldali bedobás után Réveillére emelt középre, s az ötös nal sarkánál érkező Bastos senkitől sem zavartatva a bal alsó sarok mellé helyezett.

26. perc: Altintop bedobása után Robben emelt az ötös bal sarkánál védőjét megelőző Müller elé, a támadó egy csel után a középen érkező Olichoz játszott. A horvát befordult, s kilenc méterről Lloris kapujába lőtt (0-1).

Lyon-Bayern – Olic gólja:

24. perc: Altintop csúszott be megkésve Govou-nak, ő is megkapta a sárga lapos figyelmeztetését.

23. perc: Gonalons akasztotta az őt megkerülő Van Bommelt. A fiatal középpályás – ha továbbjut a Lyon – nem játszhat a madridi döntőben.

15. perc: az első negyedórában a bajorok voltak veszélyesebbek, a Lyon erejéből egy szögletre, s egy-két, hamvában elhalt ellentámadásra futotta.

13. perc: Lisandro Lopez tartott rá Van Buyten lábára – megúszta sárga nélkül.

6. perc: Gonalons lőtt távolról mellé és fölé.

2. perc: óriási lehetőséget packázott el a Bayern. A hezitáló Cristől Olic szerzett labdát, jobbról középre lőtt labdáját Müller elérte, de a fiatal támadó centikkel célt tévesztve a bal alsó sarok mellé lőtt.

1. perc: a hazaiak kezdték a találkozót.

A Lyon szakvezetője kifejezetten támadó középpályával küldte pályára övéit (az Allianz Arenában csereként beálló Makoun, Bastos és Govou is kezd), a Bayern viszont óvatosabb, az előzetes hírekkel ellentétben az influenzás Klose kimaradt.

Müller egy sorral előrébb lépve, csatárposztra került, míg – nyilván a tapasztalatlanabb Contento szélét erősítendő – a Manchester United elleni müncheni meccset végigrobotoló Hamit Altintop is lehetőséget kapott.

bajnokok ligája

Elődöntő, visszavágó:

Olympique Lyon (francia)-Bayern (német) 0-3 (0-1)
Stade Gerland, 39 414 néző. Vezette: Massimo Busacca (svájci)
Gól: Olic (26., 66., 77.)
Kiállítva: Cris (59.)
Sárga lap: Gonalons (23.), Cris (59.), illetve Altintop (24.)
Lyon: Lloris – Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho (Gomis, 46.) – Gonalons, Makoun – Govou, Delgado (Pjanic, 67.), Bastos – Lisandro Lopez (Ederson, 78.)
Cserepad: Vercoutre (k) – Källströn, Anderson, Gassama
Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten (Demichelis, 46.), Badstuber, Contento – Robben (Klose, 76.), Van Bommel, Schweinsteiger (Alaba, 77.), Hamit Altintop – Müller, Olic
Cserepad: Rensing (k) – Görlitz, Gomez
Az első mérkőzésen: 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik