Élet-Stílus

Kirúgták a Hamburg edzőjét

Német lapértesülések szerint az Európa Ligában elődöntős Hamburg megvált vezetőedzőjétől, Bruno Labbadiától.

Bár a klub egyik illetékese a Reutersnek nem erősítette meg, hogy a hétfő délelőtt megtartott válságértekezleten az edző azonnali menesztéséről határoztak az elöljárók, a német sajtó tényként kezeli, hogy a Hamburg kirúgta Bruno Labbadiát. Ráadásul a hétfői gyakorláson az eddigi pályaedző, Ricardo Moniz adta az utasításokat a játékosoknak.

A 44 éves szakvezető nyáron a Bayer Leverkusentől szerződött a Hamburghoz, amelyben játékosként két szezont húzott le. Az őszi idényben még minden szépnek tűnt, tavasszal viszont vele és a csapattal lefelé száguldott a hullámvasút. A negyedik helyen „fordult” HSV 15 bajnokijából mindössze négyet tudott megnyerni, ennek következtében a hetedik helyre esett vissza a tabellán, és a Hoffenheim ellen vasárnap elszenvedett súlyos, 5-1-es vereségével eldőlt, hogy a Bundesligából nem juthat ki a nemzetközi porondra.

Ezek után Bruno Labbadiát még azt sem mentette meg, hogy a Hamburg bejutott az Európa Liga elődöntőjébe, amelynek első, hazai pályán megvívott találkozóján gól nélküli döntetlent játszott a Gera Zoltánt is soraiban tudó Fulham együttesével.

A holland lapok egyébként nyárra jósolták a hamburgi edzőváltást: a múlt héten arról számoltak be, hogy Bernd Hoffmann elnök Steve McClarent, a Twente trénerét igyekszik az észak-németországi kikötővárosba csábítani. A volt angol szövetségi kapitánynak egyébként a jelenlegi megállapodása 2011 nyaráig szól, így a Hamburgnak, ha valóban őt akarja vezetőedzőnek, nem csak vele, hanem a Twentével is meg kell majd egyeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik