Élet-Stílus

Fülöp a Manchester Cityben?

Elképzelhető, hogy Manchester City az utolsó három találkozójára kölcsönveszi Fülöp Mártont, a Sunderland kapusát.

Roberto Mancini alakulata szombaton gólnélküli döntetlent játszott az Arsenallal, első számú kapusa, Shay Given pedig súlyos sérülést szenvedett, míg tartalékja, Stuart Taylor hosszú kihagyást követően még csak lábadozik. A manchesteri alakulat felnőtt keretéből a kapusok közül így csak a 23 éves feröeri Gunnar Nielsen bevethető.

A Guardian című napilap internetes kiadása hétfőn arról számolt be, hogy az olasz szakember szeretné kölcsönvenni a Sunderlandnél kegyvesztetté vált Fülöpöt, ám ehhez a liga vezetőinek beleegyezése is szükséges, mivel jelenleg nincs átigazolási időszak.

Hasonló eset már történt magyar kapussal a Premier League-ben: 2006-ban, majd 2007-ben Király Gábor a Crystal Palace futballistájaként szintén a beugró kapus szerepét játszotta el, előbb a West Ham Unitedben, majd később az Aston Villában.

A Manchester City szombaton az Aston Villával találkozik, négy nappal később a Tottenham Hotspurrel csap össze, majd május 9-én a West Ham United ellen zárja a szezon. A manchesteri együttes jelenleg – a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől mindössze egy pontra lemaradva – a hatodik helyen áll a Premier League-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik