Élet-Stílus

Alig drágul a strandolás

Újdonság a szezonbérlet, a családi jegy, de maradnak a félárú napok és a délutáni jegy - a budapesti strandok számtalan akcióval és programmal várják május elejétől a fürdőzőket. A jegyárak az idei szezonban egységesen mindössze száz forinttal emelkednek, de van, ahol marad a mostani ár.

Az első májusi hétvégétől már fogadják a fürdőzőket a Gellért és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többi strand a hónap folyamán lépcsőzetesen május közepén/végén nyit. Legkésőbb a tavaly nagy sikerrel újraindított Pünkösdfürdő fogadja a vendégeket, a tervek szerint a tanév végétől. A szezonzárás pedig szokás szerint augusztus végén lesz.

A strandok május 1-jétől egységesen 10-19 óra között lesznek nyitva, de június 1-jétől augusztus 20-ig hétvégén, azaz pénteken, szombaton és vasárnap tovább, este 8 óráig várják a vendégeket.

A Dagály nem emel

Az árak alig változnak: az emelés mindössze száz forintos lesz, kivéve a Dagályban és a Csillaghegyi strandon, ahol nincs emelés.

Még több kedvezmény

Az előző szezonhoz képest idén a kedvezmények köre tovább bővül. A nyár legnagyobb újdonsága az idén először bevezetett szezonbérlet, amely minden strandra érvényes május 1-jétől augusztus 31-ig. A felnőtt bérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. (A bérlet nem átruházható, és ha a strand rossz idő miatt zárva tart, a Dagály fürdő medencéi várják a fürdőzőket.)

A tapasztalatok alapján ismét a szezon slágerének ígérkezik a Strandváró program, melynek keretében hétfőtől péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 százalékos kedvezménnyel. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római és pénteken a Csillaghegyi strand várja fél áron a látogatókat.

Visszatér a családi jegy

Közkívánatra ismét lesz négyszemélyes családi jegy, 2 felnőtt és 2 gyerek együtt összesen 400 forintot spórolhat vele a jegy árából. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, fölötte pedig teljes árú jegyet kell váltani.

A strandokra is – a fürdőkhöz hasonlóan – az újonnan bevezetett proxy belépő órákkal lehet bemenni. Kivétel a legrövidebb ideig nyitva tartó legkisebb strand, Pünkösdfürdő, ahol marad a tavalyi karszalagos beléptetés.

Cinetrip és társai

A teljes szezonban élvezhetik a vendégek a strandmasszázst a Palatinuson és a Széchenyi fürdőben. A tavalyi siker után idén is lesz Strandok éjszakája, a tervek szerint nyár közepén. A népszerű, Cinetrip által szervezett bulik nyárra kiköltöznek a szabadba, ahol kétszer tartanak party-t júliusban és augusztusban.

A hagyományoknak megfelelően június elején megrendezik a Szigeti sportvarázst a Margitszigeten, de ezen kívül több sportprogram is várja a mozogni vágyókat a különböző strandokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik