Élet-Stílus

Élen zártunk az éremtáblázaton

A magyar válogatott végzett az éremtáblázat élén a bécsi cselgáncs Európa-bajnokságon, melynek szombati versenynapján a 78 kg-os Joó Abigél aranyat, a +100 kg-os Bor Barna pedig ezüstérmet nyert.

Az idén 70-ből 78 kg-ba felment Joó – aki mindössze harmadik nemzetközi versenyét vívta új súlycsoportjában – ipponnal verte az osztrák Nadine Pichlert, az ukrán Marina Priscsepát és a francia Lucie Louette-t, majd a döntőben jukóval bizonyult jobbnak a világbajnoki címvédő holland Marhinde Verkerknél. A KSI 19 éves versenyzője a magyar dzsúdósport 13. Európa-bajnoka.

Bor ugyancsak ipponnal verte végig a mezőnyt: a szlovén Matjaz Ceraj, a hazai közönség előtt szereplő Rupert Riess, a vb-bronzérmes litván Marius Paskevicius és az Európa-bajnok német Andreas Tölzer sem bírta ellene végig, mígnem a fináléban ipponnal alulmaradt az olimpiai bajnok fehérorosz Ihar Makarauval szemben.

A 13 fős magyar küldöttség az egyéni eredményeket összesítve hét éremmel – köztük két arannyal, három ezüsttel és két bronzzal -, az éremtáblázat első helyén zárt. A bécsi kontinenstornán 44 ország 297 dzsúdósa lépett tatamira.
Az Eb vasárnap a csapatversennyel fejeződik be, amelyben a magyar férfi válogatott címvédőként indul.

Cselgáncs Európa-bajnokság, Bécs.

Éremtáblázat:
Magyarország 7 (2 arany, 3 ezüst, 2 bronz), 2. Oroszország 5 (2, 2, 1), Románia (2, 0, 0), 4. Hollandia 5 (1, 2, 2), 5. Szlovénia 4 (1, 1, 2), 6. Fehéroroszország 1 (1, 0, 0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik