Élet-Stílus

Vb: Platini nem tartja esélyesnek a franciákat

Michel Platini, az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint Franciaország csapatának nincsen esélye a világbajnoki győzelemre.

„A francia labdarúgás mostani generációja nem tartozik a legjobbak közé, ugyan vannak tehetséges játékosaink, de nincsenek klasszisaink” – utalt a francia válogatottal 1984-ben Európa-bajnokságot nyert sportvezető arra, hogy a mostani francia együttesből hiányoznak az olyan zsenik, mint a válogatottat 12 éve világbajnoki győzelemre vezető Zinedine Zidane, Didier Deschamps vagy éppen Laurent Blanc.

„A jelenlegi francia együttes nincsen benne a legjobb háromban. Olyan akár az argentin, német, olasz, portugál vagy a holland válogatott, nehéz legyőzni, ugyanakkor a végső győzelemre igazából nincs esélye” – tette hozzá Michel Platini, aki azt is elárulta, hogy szerinte Spanyolország, Brazília és Anglia közül kerül ki a világbajnok Dél-Afrikában.

Meg is indokolta, miért: „E három országban vannak a legjobb csapatok, a legprímább játékosok, ők játsszák a legjobb futballt”. Platini nem hozta szóba, ettől még tény, a hétvégén kirobbant szexbotrány – amelyben mások mellett állítólag Franck Ribéry, Karim Benzema és Hatem Ben Arfa is érintett – sem növeli a franciák világbajnoki esélyeit.

Nem mellékesen: a franciák számára már a Dél-Afrikába vezető út sem volt kikövezve, csak egy szabálytalan góllal jutottak túl az írek ellen vb-pótselejtezőn. Platini honfitársai Dél-Afrikával, Mexikóval és Uruguayjal találkoznak a június 11-én kezdző torna csoportkörében. „Jóllehet, a végső győzelemre nem tartom esélyesnek a francia csapatot, de szerintem a csoportkörből továbbjut majd” – jósolt az UEFA elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik