Élet-Stílus

Növeli a petefészekrák kockázatát a virsli és a szalámi

Azoknál a nőknél, akik sok szalámit, vagy virslit esznek, nagyobb lehet a petefészekrák kockázata – mutatták rá ausztrál kutatók.

Ellentétben velük, azoknál, akik sok halat fogyasztanak kisebb volt a megbetegedés kockázata. A vörös húsok és a rák között a kutatók nem találtak összefüggést, míg a sok szárnyashús ugyancsak csökkentette a petefészekrák előfordulását. A vizsgálathoz a Queensland Intézet orvosai 2000 petefészekrákkal diagnosztizált és 2200 egészséges nő adatait elemezték.

Arra, hogy a feldolgozott húsok miként növelik a rákkockázatot, több elmélet is van, ám ezekre a teóriákra eddig még nem találta bizonyítékot. A szakértők most azt javasolják, hogy a nők kövessék a szokásos étrendi tanácsokat: sok hal és szárnyas, kevés vörös és feldolgozott hús és természetesen illesszenek sok gyümölcsöt és zöldséget étrendjükbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik