Élet-Stílus

Hét magyar filmet hívtak Wiesbadenbe

Hét magyar filmet tűz műsorára a wiesbadeni GoEast! fesztivál Pacskovszky József és Vranik Roland legutóbbi játékfilmje a versenyprogramba kaptak meghívást.

A jövő szerdáig tartó seregszemle a közép-kelet-európai film rangos németországi ünnepe – közölte a Magyar Filmunió. A wiesbadeni filmfesztivált tizedszer rendezik meg, a jubileumi eseményen a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült hét magyar filmet mutatnak be.

Pacskovszky József A vágyakozás napjai és Vranik Roland legutóbbi rendezése, az Adás a versenyprogramban indul az Arany Liliom elnevezésű fődíjért. A tízezer eurós elismerés sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Berger József producer is. A wiesbadeni filmfesztivál közönsége mindkét magyar rendezővel találkozhat: Pacskovszky József és Vranik Roland személyes részvételével kerül sor a díszbemutatókra – közölte a filmunió.

A szervezet összegzése kitér arra, hogy a Signature elnevezésű válogatásban lesz látható Sopsits Árpád A hetedik kör című legutóbbi filmje, a nemzeti sikerfilmeket felvonultató Highlights programba pedig Goda Krisztina Kaméleonja kapott meghívást. Emellett Horváth Lili német-magyar koprodukcióban készült Napszúrás című rövidfilmje is szerepel a GoEast! idei programjában.

A wiesbadeni találkozóhoz Felszabadító nevetés – A kelet-európai film és a humor rövid története címmel egy szimpózium is kapcsolódik, amelynek keretében Bacsó Péter A tanú és Megint tanú című legendás szatíráit tűzik műsorra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik