Élet-Stílus

Egyre fogy a Chelsea

Azok után, hogy Michael Essien kidőlt, a Tottenham elleni londoni derbit követően további két londoni játékos sorsa vált kérdőjelessé.

Carlo Ancelotti vezetőedző John Obi Mikelre valószínűleg nem számíthat a bajnokságban, de Didier Drogba állapota sem kielégítő.

Obi Mikel a bajnokság utolsó három mérkőzésén várhatóan már nem lép pályára. A nigériai válogatott középpályás a Tottenham otthonában elszenvedett 2-1-es szombati vereség alkalmával szenvedett bokasérülést. A szerdai orvosi vizsgálatok alapján (megsérült egy bokaszalag) úgy tűnik, a fiatal labdarúgónak körülbelül három hetet kell kihagynia, így valószínűleg a május 15-én esedékes Portsmouth elleni FA-kupa döntőjében már Ancelotti rendelkezésére állhat.

Az már a hét elején kiderült, hogy a január óta térdszalag-problémákkal kezelt, s egy beugrás erejéig visszatérő Essien kihagyja a Chelsea hátralévő mérkőzéseit. A klub kommünikéje megerősítette a szurkolók félelmét, a londoniak szerint „aligha játszik ebben az idényben.” A Tottenham elleni 2-1-es vereséggel a Manchester United előtt mindössze egy ponttal vezető Chelsea Drogba sorsa miatt is aggódhat. Az elefántcsontparti támadót régóta kínozza ágyéksérülése, s bár a Tottenham elleni bajnokin játszott, minden mozdulatán látszott, hogy fájdalmai vannak.

A 32 éves futballista műtétre vár, a kérdés csupán az, mikor operáltassa meg magát? Ha részt vesz a Chelsea szempontjából létfontosságú bajnoki hajrában, s azt követően fekszik kés alá, a vb-t tekintve túl késő lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik