Élet-Stílus

Beckham a legjobban kereső futballista

Továbbra is David Beckham vezeti a labdarúgó kereseti listáját, ugyanakkor a világ jelenlegi legjobb játékosa, Lionel Messi csak a hatodik a Forbes listáján.

A Forbes magazin évről évre elkészíti a játékosok becsült bevételei alapján a legjobban keresők listáját. Az élen továbbra David Beckham 40 millió dollárral. A pályafutása végén járó, 34 éves angol középpályást – fizetése mellett – olyan világcégek szponzorálják, mint az Adidas, a Giorgio Armani és a Motorola. Ugyanakkor a gazsasági szakértők arra számítanak, hogy Beckhanm anyagilag is rosszul jár Achilles-ín-sérülésével, ugyanis nem kevés pénzt veszít amiatt, hogy kénytelen kihagyni a dél-afrikai világbajnokságot.

David Beckhamet Cristiano Ronaldo és Kaká, a Real Madrid portugál és brazil labdarúgója követi a Forbes kereseti listáján 30, illetve 25 millió dollárral. Ronaldo a világ legdrágább futballistája, miután 130 millió dollárt érte fizetett érte tavaly a Manchester Unitednek a királyi klub, amellyel hatéves szerződést kötött, s az egyezség értelmében az első évében 15,5 milliót kasszíroz, majd ez az összeg szezononként folyamatosan emelkedik.

Ronaldinho (AC Milan) és Thierry Henry (Barcelona) Kaká keresetétől alig elmaradva szorult le a dobogóról, ugyanakkor a világ jelenlegi legjobbja, Lionel Messi (Barcelona) csak a hatodik 20 millióval, őt Frank Lampard (Chelsea, 17), John Terry (Chelsea, 16), Zlatan Ibrahimovic (Barcelona, 16), valamint Steven Gerrard (Liverpool, 15) követi.

A legértékesebb klubok rangsorának élmezőnye nem változott a tavalyi álláshoz képest, továbbra is Manchester United (angol), Real Madrid (spanyol), Arsenal (angol) a sorrend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik