Élet-Stílus

Pontot veszített a szlovén csapat

A házigazda szlovén válogatott - a magyarok legnagyobb ellenfele - csak hosszabbítás után nyert a britek ellen a divízió I-es hoki-világbajnokságon.

A keddi program utolsó mérkőzés első két harmadában csak a szlovénok ütöttek gólt, majd a harmadik felvonásban 22 másodperc alatt egyenlítettek a szigetországiak. Ticar az 52. percben ismét a hazaiaknak szerzett vezetést, ám 52 másodperccel a vége előtt jött az egyenlítés, amikor a britek a kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre. A hirtelen halálban végül egy szerencsés Jeglic-góllal az esélyesebb szlovénok győztek.

A magyar és a szlovén együttes vélhetően pénteken egymás között dönt a feljutásról, addig még a mieink megmérkőznek a britekkel, a hazaiak pedig a dél-koreaiakkal.

A magyar válogatott a döcögősebb kezdés, a Dél-Korea elleni 4-2-es győzelmet követően gólt sem kapott, a lengyeleket 6-0-ra, a horvátok pedig 8-0-ra verte. Szlovénia a keddi, kiizzadt sikert megelőzően 10-1-gyel intézte el Horvátországot, ugyanakkor – még az első fordulóban – csak egy góllal tudta legyőzni Lengyelországot.

Az állás:
1. Magyarország 9 pont
2. Szlovénia 8
3. Nagy-Britannia 7
4. Lengyelország 3
5. Koreai Köztársaság 0 (5-11)
6. Horvátország 0 (2-22)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik