Élet-Stílus

Előnyben a Bayern – videó

Ismét Arjen Robben volt a Bayern München hőse: a német rekordbajnok a holland szélső góljával szerzett előnyt a lyoni visszavágóra a BL elődöntőjében.

A Real Madridtól igazolt Robben a Fiorentina és a Manchester United ellen továbblőtte a Bayern Münchent, szerda este, a Lyon ellen pedig remekül eltalált lövésével a döntő felé terelte a német csapatot. A bajorok másik vezéregyéniségére, Ribéryre viszont a negatív hős szerepét osztották, miután a francia játékos ártalmatlan helyzetben bokán taposta Lisandrót, amiért Rosetti bíró a 37. percben egyből felmutatta neki a piros lapot.

Egyébként amíg a pályán volt, aktívan, jól futballozott. Előbb szögletből próbálta meglepni a francia együttes kapusát, majd 14 méterről eresztett meg egy ígéretes lövést, miután két védőt is faképnél hagyott. Tőle indult az akció is, amely végén Olic 8 méterről fölé durrantott. Az első tíz perc fogáskeresése után fölénybe került a Bayern München, a vendég Lyon csak félóra után tért magához, de komoly helyzete nem volt.

A szünetben csatár (Olic) helyett védekező középpályást (Timoscsuk) küldött a pályára Van Gaal, a Bayern München vezetőedzője, aki talán a második 45 perc előtt a gól nélküli döntetlennel is kiegyezett volna.

Csakhogy Toulalan három perc alatt két sárgát is begyűjtött, s az 54. percben történt kiállításával új meccs kezdődött. A Bayern amúgy emberhátrányban is veszélyesvolt, gyors egymásutánban három ígéretes helyzetet is összehozott. A legnagyobbat Müller hagyta ki, a kapuval szemben állt, de nem találta el a labdát Lahm passza után.

Egyenlő létszámnál egyértelműen a Bayern volt a jobb: Robben lábában és Gomez fejében is – ahogy mondani szokás – benne volt a gól, de maradt a gól nélküli állás. Igaz, csak a 69. percig, amikor is Robben 25 méterről lőtte ki a jobb sarkot. A labda talán a lövés elől elhajoló Müllert is érintette, ugyanakkor ez mit sem nem változtat a lényegen.


Bajor öröm (MTI/EPA)

Bajor öröm (MTI/EPA)

Robben akár megnyugtatóvá is tehette volna az előnyt, 17 méterről azonban nem tudott kifogni Llorison. A Lyon egyetlen valamirevaló helyzete a csereként beállt Govou nevéhez fűződik, lövése azonban egy méterrel elkerülte a bal alsó sarkot. Más kérdés, hogy a Lyonnak ajándék lett volna a döntetlen; a találkozó nagy részében fölényben játszó Bayern München teljességgel rászolgált a győzelemre. A francia csapatnak többet kell mutatnia, amennyiben ki akarja harcolni a döntőbe jutást a jövő keddi visszavágón.

Bajnokok Ligája, elődöntő:


Bayern München (német)-Olympique Lyon (francia) 1-0 (0-0)

München, Allianz-Arena, v.: Rosetti (olasz)

Gól: Robben (69.)

Kiállítva: Ribéry (37.), ill. Toulalan (54.)

Sárga lap: Pranjic (27.), ill. Toulalan (51., 54.), Bastos (79.)

Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Contento – Schweinsteiger, Pranjic (Gomez, 62.) – Robben (Hamit Altintop, 85.), Ribéry – Müller, Olic (Timoscsuk, 46.)

Lyon: Lloris – Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho – Gonalons, Källström – Ederson (Bastos, 70.), Pjanic (Makoun, 56.), Delgado (Govou, 78.) – Lisandro Lopez

Lövések (kapura): 19 (6), illetve 6 (2)

Szögletek: 9, illetve 3

Szabálytalanságok: 11 illetve 14

Labdabirtoklás: 67%, illetve 33%

Keddi eredmény:

Inter (olasz)-Barcelona (spanyol) 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik