Élet-Stílus

Totti olcsón megúszta

A Lazio szurkolóit lesajnáló kézmozdulatokkal hergelő római csapatkapitányt húszezer euróra büntette az olasz labdarúgó liga, ám olcsón megúszta, hisz nem tiltották el.

Nem tiltották el, de pénzbüntetést kapott kedden Francesco Totti, a Roma labdarúgócsapatának kapitánya, aki a Lazio ellen 2-1-re megnyert városi rangadót követően félreérthetetlen kézmozdulatokkal hergelte a rivális szurkolótábort. A futballista a lefújás után a Roma-ultrákat tömörítő déli kanyarhoz (Curva del Sud) sétált és két hüvelykujjával lefele mutatva utalt arra, hogy a kiesés ellen küzdő Laziónak hol a helye.

A Serie A tabelláját egypontos előnnyel vezető fővárosiak a vasárnapi parázs mérkőzésen 0-1-ről fordítottak, s győzelmükkel megőrizték előnyüket a címvédő, jelenleg második Interrel szemben. A találkozó végén a játékosok között kitört tusakodást később az utcákon a szurkolók folytatták, egy autót megrongáltak.

A Lega Calcio képviseletében Gianpaolo Tosel bíró húszezer euróra büntette a magáról megfeledkező támadó középpályást annak ellenére, hogy Totti korábban jelezte, esze ágában sem volt a rivális drukkerek hergelése. A labdarúgó szavait alátámasztja, hogy a déli karéjban helyet foglaló Roma-ultrák felé fordult az ominózus pillanatban, ám a mozdulat minden volt, csak pacifista nem.
„A mozdulattal saját híveinket szerettem volna feltüzelni, örültem, hisz nyertünk. Nem a Lazio szurkolóival vagy játékosaival foglalkoztam” – magyarázkodott Totti a Corriere dello Sportnak.

A liga nyílván számításba vette az „enyhítő körülményeket”, hisz a futballistát – ellentétben a kiállított, s ennek nyomán két fordulótól eltanácsolt Cristian Ledesmával – nem tiltották el.
„A Roma játékosa, Francesco Totti 20 ezer eurós büntetést kapott, amiért közvetetten provokálta az ellenfelet, egyben rossz színben tüntette fel a szövetséget is.” – állt a liga közleményében.

Totti mutogat, a háttérben már birkóznak a játékosok (MTI/EPA)

Totti mutogat, a háttérben már birkóznak a játékosok (MTI/EPA)

A találkozót követő szurkolói atrocitások miatt a Romát és a Laziót is 40-40 ezer euró befizetésére kötelezték, viszont a lefújás után Perrottát bántalmazó román Stefan Radu szankció nélkül megúszta.

A Roma csapatkapitánya amúgy nagyon feltüzelte magát a mérkőzés közben, s Claudio Ranieri vezetőedző a szünetben lecserélte, mert elmondása szerint Totti annyira izgatott volt, hogy a csapat játékához nem tudott érdemben hozzátenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik