Élet-Stílus

BL: Inter-Barcelona 3-1

Az Inter remek játékkal 0-1-ről fordított a címvédő ellen. Bár a végén a házigazda teljesen beszorult, a tanácstalan Barcelona ellen aratott 3-1-es győzelme nyomán immár hajszállal esélyese a párharcnak.

94. perc: vége a mérkőzésnek.

92. perc: Messi tört be a tizenhatos jobb oldalán, mentettek előle, ám épp így lett jó Pedrónak, aki 14 méterről kapura ollózott, Cesar ölébe. A másik oldalon Balotelli lőtt fölé.

86. perc: egy kavarodás után Pique találta magát a kapu előtt, Cesar a labda mellé vetődött, ám a hátvéd elől az utolsó pillanatban tisztáztak.

83. perc: Sneijder csúszott be a tizenhatoson belül, Daniel Alves elesett – a büntetőgyanús eset nyomán viszont a brazil kapott sárgát.

82. perc: Sztankovics csúszott be hátulról, a Keita elleni mozdulat nyomán a szerb nem játszhat Barcelonában.

79. perc: Messi bal alsó sarokba tartó szabadrúgását védte az Inter brazil kapusa.

77. perc: Pedro maradt egyedül a tizenhatos előterében, a fiatal támadó lövésébe azonban Samuel belelépett.

73. perc: a megsérülő Maicon helyett Chivu lépett pályára. Két perccel később az erejével elkészült Milito átadta helyét Balotellinek.

68. perc: A Lúciót elakasztó Keita is lapot kapott.

65. perc: Az érkező Abidal ellépett az alapvonal mellett, ám hiába emelt középre, nem érkezett társ.

61. perc: újabb pár húzásos hazai támadás – újabb gól. A jobb szélen kilépő Eto’o emelt középre, Sztankovics fejese nem sikerült, de így lett jó Militónak, aki közelről a hálóba továbbított (3-1). A gól után Guardiola lecserélte Ibrahimovicot, Abidal folytatta a helyén.


60. perc: Pique rúgta fel Mottát, ő is sárgalapot kapott.

56. perc: Sztankovics váltotta a kifáradt Pandevet.

53. perc: Messi aprózta a tizenhatos jobb sarkánál, ballal ellőtte, Cesar védett. Nem sokkal később tumultuózus jelenet alakult ki a hazai kapu előtt, Cesar azonban magabiztos volt.

51. perc: Puyol is besárgult, a védő nem játszhat majd a visszavágón.

48. perc: Milito ismét meglépett a jobb oldalon, Maicon kérte a tizenhatoson belül – s mivel megkapta, nemes egyszerűséggel a kapuba helyezett (2-1).


46. perc: Milito középre lőtt labdájáról késett le Pandev.

45+1. perc: félidő

45. perc: Busquets hisztizett a középpályán, a játékvezető – akárcsak korábban Eto’o esetében – sárgával honorált.

43. perc: Sneijder 34 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, Valdes szerencséjére szögletre csorgott a labda.

39. perc: Messi kényszerítőzött Xavival, az irányító észrevette, hogy Alves berobogott a tizenhatosra. A védő lábára “ragasztotta” a labdát, a brazil azonban a lövés helyett középre emelt – épp a becsúszó Lúcióhoz.

34. perc: Cesar Ibrahimovic elől mentett az utolsó pillanatban.

30. perc: megérdemelten egyenlített az Inter. A jobb oldalról Eto’o lőtt laposan középre, Milito két védővel a nyakán továbbtette, s az érkező Sneijder 13 méterről a kapuba lőtt (1-1).


27. perc: újabb Milito-ziccer, és újabb rontás. Pandev ugratta ki az argentint, aki remek helyzetből ismét ellőtt a kapu előtt.

22. perc: Sneijder emelt be egy szabadrúgást a bal szélről. Lúcio alig fejelt a jobb kapufa mellé, a brazil azonban lesen volt.

19. perc: hazai nyomás, vendég gól. A bal oldalon Maxwell tört be az alapvonal közelében, a tétovázó Cambiasso mellől meredeken visszagurított, s az érkező Pedro 13 méterről a kapuba helyezett (0-1).


17. perc: óriási helyzetet packázott el az Inter. Előbb Eto’o jobb alsó sarokba tartó ravasz lövését védte Valdes, a kapusról kipattanó labdát Milito keresztbe lőtte a kapu előtt.

12. perc: Eto’o kapott sárgát labdaelrúgásért.

10. perc: egy labdaszerzés után Eto’o emelt a védők mögé, Milito robogott volna középen, ám a partjelző – valószínűleg tévesen – megállította az argentint.

6. perc: Messi két csel után betört a tizenhatos jobb sarkánál, majd feldobta magát – nem volt büntető.

3. perc: Milito kevergetett a bal szélen, az alapvonalnál átjátszotta védőjét, de senki sem érkezett a középre emelt labdájára.

1. perc: a vendégeké volt az első veszélyesebb helyzet, egy baloldali beadás elsuhant Ibrahimovic előtt.

Az előzetesen beharangozott kezdőkhöz képest mindkét csapat változtatott. A házigazdáknál a nem teljesen fitt Sztankovics helyén a még támadóbb felfogású Pandev várhatja a kezdő sípszót, míg a katalánoknál szintén óvó célzattal Abidal helyén Maxwell kap lehetőséget. A védelem tengelyében Puyol állhatja a rohamokat (így a magát a csapatba bejátszó Gabi Milito ezúttal kispadozik).

bajnokok ligája

Elődöntő, 1. mérkőzés
Inter (olasz)-Barcelona (spanyol) 3-1 (1-1)
Giuseppe Meazza. Vezette: Benquerenca (portugál)
Gól: Sneijder (30), Maicon (48.), Milito (61.), illetve Pedro (19.)
Sárgalap: Eto’o (12.), Sztankovics (82.), illetve Busquets (45.), Puyol (51.), Pique (60.), Keita (68.), Daniel Alves (83.)
Inter: Julio Cesar – Maicon (Chivu, 73.), Samuel, Lúcio, Zanetti – Thiago Motta, Cambiasso, Pandev (Sztankovics, 56.) – Sneijder – Eto’o, Milito (Balotelli, 75.)
Cserék: Orlandoni (k) – Córdoba, Materazzi, Muntari
Barcelona: Valdes – Daniel Alves, Puyol, Pique, Maxwell – Xavi, Busquets, Keita – Messi, Ibrahimovic (Abidal, 62.), Pedro
Cserék: José Pinto (k) – Márquez, G. Milito, Touré, Henry, Krkic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik