Élet-Stílus

Türelemre int a hokikapitány

Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya egyelőre nem a feljutással, inkább a következő mérkőzéssel foglalkozik.

A magyar válogatott két győzelemmel kezdte a Ljubljanában zajló divízió I-es vb-t, és csaknem biztos, hogy a pénteki szlovén-magyar meccs dönt majd az aranyéremről, egyben a feljutásról. Ted Sator szövetségi kapitány azonban türelemre int…

„Óriási hiba lenne, ha már most a szlovénok elleni utolsó meccsre figyelnénk, miközben vár még ránk a horvát és a brit csapat is” – fogalmazott Sator azok után, hogy az együttese vasárnap meggyőző játékkal 6-0-ra legyőzte a lengyeleket, miután az első napon igencsak szenvedett Dél-Korea ellen.

A szövetségi kapitány ehhez hozzátette: „Volt egy rossz és volt egy jó mérkőzésünk, szerencsére eddig két győzelem áll a nevünk mellett. Nem szabad messzire tekinteni, mindig a soron következő meccs a legfontosabb. Persze a horvátok ellen mi számítunk esélyesnek, de ha lebecsüljük őket, akkor olyan nehéz lesz, mint a dél-koreaiakkal szemben” – jegyezte meg az MTI helyszíni tudósítójának az amerikai szakvezető.

Sator továbbá elmondta, tudja, hogy a magyaroknak milyen fontos a hoki, a válogatott és a siker, de szerinte csakis a következő ellenféllel szabad foglalkozni. „Azon leszünk, hogy megfeleljünk a kihívásnak, ám lépésről lépésre kell haladnunk. A kapkodásnak, a türelmetlenségnek nincs helye, így annak se, hogy ne a következő ellenféllel törődjünk”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik